Selecteer een pagina

Zomervakantie…. Wat gaan we doen om die weken (6 weken vind ik zelf volledig achterhaald overigens, maar dat is een andere discussie) te vullen?

Mensen gaan natuurlijk op vakantie. Wij gaan zelf een weekje, maar wel pas eind van de zomer vakantie.

Tot die tijd zijn er dus best wat vakantie dagen op te vullen met “leuke dingen” in de omgeving of in Nederland. En het Nederlandse zomerweer is natuurlijk behoorlijk onvoorspelbaar. Je kan er niet vanuit gaan dat we elke dag zon hebben. Sterker nog, nu voelt het soms al weer een beetje herfstig.

Wat kunnen we dan wel doen?

Bij deze even een aantal tips.

Het strand is natuurlijk altijd fijn. Mijn favoriete strandtenten in Zandvoort zijn: Kayuca, Hippie Fish en Ubuntu. Ook tent 6 schijnt leuk te zijn. Blijven slapen in Zandvoort? Boek dan een nachtje weg bij Hotel Boulevard 5.

Niet zo bekend, maar wel echt een lekkere plek om te lunchen aan het water: Papa’s Beachhouse in Hoofddorp. Een prettige plek met een lekkere kaart!

picture: Papa’s Beach House

Waar ik ook altijd graag een ritje naar toe maak, is Bergen. Ga daar dan vooral en kijkje nemen bij het leuke winkeltje: Mocha Fashion (van Chantal, waar ik ooit ook een binnenkijker fotografeerde). Hier verkopen ze ook mooie items uit Marokko, dus heb je meteen een soort vakantie gevoel toch? In Bergen kan je ook altijd een lekker frietje halen. Op een hoekje schuin tegenover Loetje, Bello heet het volgens mij? Ik weet het niet precies, maar die friet is dus heel lekker 😉

Het Henschotermeer vind ik ook altijd een fijne tip voor een dagje weg in Nederland. Wel graag als het wat mooier weer is, zodat je ook kunt zwemmen. En anders is een wandeling langs het meer ook gewoon heel fijn.

Hier bij ons in de buurt kan je heerlijk zwemmen bij ’t Wed (een meertje in de Kennemer Duinen). Daar bij het bezoekerscentrum (waar ze ook een leuke tentoonstelling voor kids hebben en een buiten speelplek) hebben ze heerlijke appeltaart met slagroom.

In Bloemendaal aan zee heb je ook leuke strandtenten. Daar zijn San Blas en de Republiek favoriet. Toch ben ik zelf meer van het Zandvoortse strand. Vind ik net wat fijner, qua sfeer.

Misschien boek ik deze zomer nog wel een nachtje weg in Hotel de Cantharel (Apeldoorn) voor ons. Daar is ook altijd wat te doen en de omgeving is prachtig.

Verder staat er nog een ochtendje of avondje Amsterdam op de planning, met Jip. Wandelen langs de grachten. Ook niet verkeerd. En leuk om te doen juist als het niet zo warm is.

Bioscoop nog een dagje? Fietsen naar het strand. Fietsen door de duinen. Hopelijk blijft het wel gewoon zo veel mogelijk droog en een fijne temperatuur om veel buiten te zijn. Dat zou wel echt schelen. Ik hoop het maar! Zo vullen we de vakantie dagen wel….!

Liefs, Sanne