Selecteer een pagina

Ik reed helemaal naar Wieringerwaard (was verder dan ik dacht….) voor een binnenkijker bij Chantal thuis.

Zij en haar man Wilco en twee kids wonen hier nu 13 jaar, in dit leuke huis. En ze hebben het onlangs verkocht! Met inboedel en al (hoe cool!), dus ik was nog net op tijd om het te fotograferen.

Dus wie wonen er? Chantal (44) en Wilco (42) en hun twee dochters, twee reuze konijnen (Benjamin en Lily), hondje Takkie en kat Abel.

Een nieuw huis hebben ze nog niet. Maar ze weten goed wat ze willen en zijn druk op zoek naar een nieuwe plek. De kopers van dit huis vonden ze spullen zo leuk dat ze ongeveer de hele inboedel hebben overgenomen. Wel gek: verhuizen zonder spullen! Maar ook wel erg lekker. Zo kan Chantal in het (nog nader te bepalen) nieuwe huis helemaal from scratch beginnen met een schone lei. Lijkt me heerlijk!

Ze hebben een heerlijke tuin rondom het huis. Overal ruimte. Een dat fijne weidse uitzicht is natuurlijk helemaal een plaatje!

De keuken en eetkamer grenzen aan elkaar. Er zit een doorgang tussen met mooie oude houten bielzen. Dat hebben ze er zelf zo ingezet (in plaats van de standaard deur die er eerst in zat). Wat een tof effect!

Dit soort dingen geven dit huis het Ibiza sfeertje waar Chantal naar op zoek was.

Een huis in het buitenland zou ook wel echt een droom zijn voor Chantal. Met palmbomen in de tuin, want daar is ze zo gek op. Dromen kan altijd toch? En zeker dit soort mooie dromen!

De kas buiten is de favoriete plek van zowel Chantal als Wilco. “Raad ik iedereen aan. We zitten er iedere dag!” Ook in de winter, met regen en wind, zitten ze hier gezellig. Het wordt gebruikt als chill plek of als extra werkplek. Ideaal!

Ze kochten deze kas voor een paar honderd euro op marktplaats en knapten hem zelf helemaal op.

In de woonkamer zitten ze eigenlijk vooral alleen in de winter bij de openhaard. Vaker zitten ze aan de eettafel.

De teak houten honden beelden die je ziet in de woonkamer zijn Chantal erg dierbaar. Die verhuizen dan ook wél mee naar het volgende huis. Ze hebben zelf Duitse doggen (zoals de beelden) gehad en de beelden zijn echt uniek. “Ze stonden boven op een balkon tegenover mijn toenmalige werk (Bergerac in Bergen). Ze keken mij elke dag aan als ik de spullen naar buiten en weer naar binnen bracht…. Ik vroeg toen aan “hun baasje” of ik ze mocht overnemen als ze ze zat zou zijn, maar daar was toen geen denken aan. Jaren later, toen mijn tweede dog overleden was, vroeg ik het nogmaals en toen mocht ik ze gratis meenemen. Jaren hebben ze buiten gestaan en ze zijn dus lekker “doorleefd”. Hier staan ze binnen, zodat ze oneindig lang mee kunnen gaan”. Dus dat is ook zo’n beetje het enige wat mee gaat naar het volgende huis. Niet gek? Nee hoor, dat vindt Chantal niet. Ze hecht niet heel veel waarde aan materiële spullen en kan dit zo weer verzamelen voor het nieuwe huis.

Aan de woonkamer grenst de speelkamer. Hier hangen de dochters vaak rond. Daar tussen zitten prachtige stalen deuren.

Waar ze wel ook nog veel waarde aan hecht is het beeld van ook weer een Duitse dog die haar moeder heeft gemaakt. “Ze maakte het voor mijn verjaardag en de dag daarvoor was mijn eerste dog overleden. Dus dit beeld kreeg ik de dag daarna. Dat was natuurlijk heel bijzonder”.

Ze besteden niet heel veel geld aan het interieur. Gelukkig kunnen ze zelf veel (klusjes enzo) en Chantal heeft geen zwak voor duur design.

Boven zijn de twee slaapkamers van de kinderen en de ouder slaapkamer en natuurlijk een fijne grote badkamer.

pictures: @enstijl

Favoriete adresjes? “Sondag in Limmen, Ibiza Outdoor en de souks natuurlijk (in Marrakech)”.

Ik vond het te gek om hier binnen te kijken. Echt met veel inspiratie weer naar huis gereden. En ook weer ideetjes opgedaan voor wat ik zelf ga aanschaffen als ik weer in Marrakech ben….

Heel veel succes met de zoektocht naar een mooi, nieuw huis! Zal vast weer prachtig worden!

Liefs, Sanne