Selecteer een pagina
Een vondst… 
Dat is dit prachtige huis op IJburg in Amsterdam zeker weten! Sonja (van The Finds), haar man en hun twee kinderen wonen hier samen met hun hond Sam. Het is een heerlijk ruim, licht en open huis. En: zelfontworpen.

Wie: Sonja (46), Jeroen (52), Florence (14), Siem (9) en hond Sam (2).

Ze wonen hier dus sinds: voorjaar 2006, maar een tijdje geleden hebben ze het huis weer verbouwd. Er is een gedeelte bij gekomen om meer ruimte te creëren en de sfeer in huis is toen totaal anders geworden. Er is op bijna alle muren gewerkt met verf van Bauwerk Color.

Weer een huis zelf ontwerpen? Zeker weten, dat zou ze zo weer willen doen!

Een van de fijnste dingen aan het dit huis is het uitzicht…. 
Dat is, zeker voor Amsterdamse begrippen, wel echt uniek. Nou ligt IJburg natuurlijk ook wel echt wat verder van het centrum van Amsterdam, maar toch! Het is Amsterdam en met het openbaar vervoer ben je er ook weer zo!

Dit huis is een gezellige plek voor iedereen om samen te komen, waar iedereen zich lekker voelt en kan ontspannen: de ultieme woondroom van Sonja.

De keuken is wel een beetje het hart van het huis. Maar eigenlijk heeft Sonja zoveel favoriete spots.

Sonja verkoopt de mooiste sierraden op haar website: www.thefinds-jewelry.com. Alles vindt ze leuk: “het sourcen en laten maken van de sierraden tot het verkopen en mensen zien stralen”. Ze doet veel zelf, puur omdat het ook te leuk is om uit te besteden. Vanaf de zomer komen er ook prachtige tassen in de collectie!


Hond Sam mag op 1 van de kussens op de bank liggen. En dat doet hij dan ook graag!

Sonja en haar man hebben een bootje liggen achter het huis. En er wordt gezwommen in het water. Sonja heeft zelfs een pak, waardoor ze, ook als het water eigenlijk nog te koud is, kan zwemmen. Nu zichzelf er nog even toe zetten. Zwemmen vindt ze heerlijk namelijk, maar het komt er te weinig van.

Sonja komt zelf vaak in het buitenland om de mooiste schatten voor haar webshop te zoeken. Die invloeden zie je ook in huis terug.

De slaapkamer en badkamer in 1 van het stel heeft weer dat mooie uitzicht!

pictures: @enstijl
Mijn vraag: “waar zie je jezelf over tien jaar wonen?”, beantwoordde ze met: over tien jaar is de jongste inmiddels 19. Ik denk dat we dan een mooi en houten huis op wielen hebben wat we achter de auto mee kunnen nemen naar de mooiste plekken. En misschien nog ergens een klein appartement als uitvalsbasis”.

Wat een mooie droom!

Tot die tijd nog fijn genieten van dit uitzicht en dit heerlijke familiehuis!

Liefs, Sanne