Selecteer een pagina
Laatst mocht ik binnenkijken in het toffe huis van Dorien en Jochem in Amsterdam. Zij wonen daar in Amsterdam-Oost met hun drie kindjes Pippa (4), Vik (2) en Lou (1) nu sinds eind februari 2019. 

Maart 2015 hebben ze zich aangemeld bij dit project. Dus al met al heeft het lang geduurd. Maar nu hebben ze er dan ook wel echt hun droomhuis van kunnen maken. 

Dit was een oude school vroeger. Het is een CPO, gekocht van de gemeente. In september 2018 werd het casco opgeleverd, maar toen moest er echt nog veel gebeuren (onder andere de hele vloer van de “verdieping”).

Jochem en Dorien zijn heel trots op hun huis en dat snap ik helemaal! In samenwerking met ook architect Manon de Bont hebben zij iets heel tofs neergezet.

Toen ik vroeg waar ze het meest trots op waren, zei Jochem:
“Ik denk zeker dat we heel erg trots kunnen zijn dat we in zo’n mooi huis kunnen wonen na zo lang wachten. Het was een uitdaging en we hebben veel geduld moeten hebben”. 

Tot de jongste werd geboren woonden ze met z’n vieren op een bovenwoning van 47 vierkante meter. 
“Toen Lou geboren was hebben we in dat eerste jaar op vier verschillende plekken gewoond, wat natuurlijk niet ideaal was”.

Maar Jochem was meteen gevallen voor dit huis met de mooie geglazuurde tegels bij de entree. Dus gingen ze er helemaal voor!

Na een lange tijd verbouwen, konden ze dan eindelijk in hun huis. Toen duurde het ook nog wel eventjes voor ze helemaal zonder bouwlampen zaten. 
En alsnog worden er elk weekend en op andere vrije momenten klusjes aangepakt. “Ik ben heel trots op dat we veel dingen zelf hebben kunnen doen”, zegt Jochem. De tegeltjes maken deze woning zo uniek en waren een belangrijke reden om voor deze ruimte te kiezen.


Zelfs over de wc is goed nagedacht. Verborgen in de maatwerk kast in de hal zit de fijne, ruime ruimte voor het toilet.

De messing wc-rolhouder komt uit Marrakech en nam een vriendin mee voor het stel.
Op de begane grond bevindt zich ook de taats deur die leidt naar de master bedroom. 
Alle inbouwkasten en het maatwerk in huis is van Fontijn Interieurprojecten, al het staal van Spilleman uit Hengelo en verder staat er een mix in huis van Muuto, Hay, Tom Dixon en H&M Home en Karwei. Bij het inrichten heeft het stel hulp gehad van Geertje Planken van Room Rebelle. 

Het werkplekje met allemaal New York art. Ze hebben een tijd in New York gewoond, dus deze art herinnerd ze daar aan.

Achter de master bedroom bevindt zich de badkamer. Een fijne inloopdouche met marmerlook en een vrijstaand bad maakt dit tot een fijne, ruime badkamer.

Overal behoudt het huis de hoogte. Dat is erg gaaf om te zien!

Via deze trap kom je in de slaapkamer van de jongste. Handig!

Je moet even over een stukje glazen vloer (vind ik altijd een beetje griezelig….) en dan kom je bij de andere kinderkamers.

De kamer van Vik:

En de kamer van de oudste: Pippa:

Ook is er boven nog een werkplek gecreëerd.

En de zithoek waar tv gekeken wordt.

De bank van By Sidde (wij hebben deze bank ook!) is het favoriete item van Dorien. Vanaf daar kijk je zo naar alle fijne hoekjes in de woonkamer. Ze dromen ervan deze lekkere bank boven in de zithoek te zetten en dan beneden een Togo Ligne Roset bank in velvet okergeel te plaatsen.

Voor ieder een stoeltje….

De tuin delen ze met hun buren. Dat is een gezellig boel altijd. Er wonen bijna alleen maar jonge mensen, veel met kinderen in de 25 appartementen. Dat staat garant voor gezellige etentjes en spelende kinderen in de binnentuin.

pictures: @enstijl

Over tien jaar zien ze zichzelf wel in Amsterdam wonen, maar dan misschien wel in een huis met een eigen tuin. Ze hebben in ieder geval de smaak te pakken, dus wellicht zit zo’n project er in de toekomst nog wel eens in!

Bedankt voor het binnen kijken!

Liefs, Sanne