Selecteer een pagina
Zon, zee, strand…. Is ongeveer alles wat je wil toch? In de zomer? Dat alles vindt je bij www.zonzeestrand.nl

Wat wilden wij nou doen deze zomer? Nou, Mari had geen zin om ver te rijden. Ik ben altijd in voor Zuid-Frankrijk of Italie, net als vorig jaar. Maar goed, Mari had dus geen zin om die kant helemaal op te gaan. Dus moesten we toch iets anders verzinnen…. Maar wat dan?!

Callantsoog dus! Ha: lekker dichtbij (uurtje rijden) en toch het gevoel van vakantie (want slapen in een lodge tent met het strand en de zee in de buurt). Toch kreeg Bo het voor elkaar om binnen dat uur 4 keer te vragen of we er al bijna waren….

Maar goed: wij op naar Duynpark het Zwanenwater, op slechts tien minuten wandelen van het strand en middenin natuurgebied het Zwanenwater. Wat moet je toch enorm veel meenemen als je op vakantie gaat met kinderen. Met een baby, vooral. Campingbedje, een plunje zak voor luiers, genoeg schone kleding, de kinderwagen, speelgoed…. De hele auto zat alsnog super vol, ook al zouden we maar 6 nachtjes weggaan….Strandtent WOEST is ook van hun. En deze tent is echt top! Bo kon lekker spelen, terwijl wij genoten van een roseetje in de zon.

Bijna iedereen accommodatie heeft een eigen houtkachel, nou, dat is dus super gezellig. Maar dat was zeker niet alles. Onze kidzlodge (een nieuwe accommodatie op het speelveldje zodat je je spelende kids altijd in de gaten kan houden) heeft geen kachel, maar wel echt alles wat je nodig hebt op vakantie. Een glijbaan en klimmuur in de tent bijvoorbeeld! Dat heb je niet echt nodig, maar is wel hartstikke leuk. Net als een soort “boomhut” in de tent. Als je de klimmuur op klimt kom je daar en Bo noemde het zijn “boomhut” waar hij lekker even kon chillen en met de Ipad kon relaxen.

Bij elke accommodatie zit een bolderkar en een fiets met een mandje. Je kan er makkelijk via zon, zee strand een fiets bij huren. Wij hadden een bakfiets gehuurd en die werd gewoon bij de lodge voor ons neergezet! Top service!

De lodge is heel ruim: een kamer met een twee-persoonsbed en nog een stapelachtig 1 persoons bed daarboven, een kamertje met een stapelbed voor twee personen. Een twee-persoonsbed in een soort hutje onder de “boomhut” waar ik het net over had. Een badkamer met een fijne douche en je eigen toilet (wel zo handig!) en een woonkamer met gezellige zithoek, kids tafeltje om aan te tekenen en een keuken met een grote tafel erbij waar je lekker kan genieten van je eigen kookkunsten.

Dat hebben we 1 avondje gedaan (ik had een lekkere salade gemaakt, wat in de zomer vaak ook gewoon volstaat), maar de rest van de dagen hebben we lekker her en der een hapje gegeten. 1 keer dus bij WOEST (lekker dichtbij en goed gegeten en gezeten), 1 keer in Schoorl onderaan de Klimduin,  1 keer bij een pizzariaatje in Callantsoog, 1 keer aten we snacks en een salade bij De Jongens (een leuke strandtent in Bergen aan Zee en 1 keer bij Fabbrica in Bergen.

Fabbrica in Bergen is echt een aanrader. Sowieso vind ik Bergen altijd een echt vakantie gevoel geven! Bij Fabbrica in de zonnige tuin met een pizza erbij en lekker glas wijn heb je dat gevoel al helemaal! En zelfs Bo heeft een lekkere pizza gegeten!

Ook een aanrader: even zwemmen in het water van de strand lagune bij Camperduin. Het grote houten speelschip is natuurlijk top voor kleine piraatjes zoals Bo.


Landgoed Hoenderdaell in Anna Palouwna is heel erg leuk om een dagje heen te gaan. 


De roofvogelshow en het voeren/jagen van de tijgers vond Bo erg spectaculair. Maar de speeltuin waar een pauw rond liep, was bijna net zo spectaculair!

In Callantsoog kan je een lekker ijsje halen bij IJsie Prima of een frietje bij Wip in.


Een bezoekje aan of ritje langs de Hondsbossche Zeewering is natuurlijk ook bijzonder!

En ook het strand van Castricum hebben we bezocht. Toch echt weer allemaal ander soort stranden dan hier in Zandvoort!

De omgeving is dus zeker de moeite waard!
En het Duynpark zeker ook! Er kan volop gespeeld worden en hoe cliche het ook is: als je kinderen het naar hun zin hebben, heb je het zelf al snel ook goed. Bo heeft gevoetbald voor de lodge, in de waterbak golven gemaakt, rondjes gefietst, in de bolderkar gezeten en rondgereden, in het speelhuisje winkeltje gespeeld, gevliegerd en ga zo maar door. Ook opa en oma kwamen nog eventjes langs, aangezien het toch zo dichtbij was.

In het hoogseizoen organiseren ze elke dinsdag pizza avond. Dan kan iedereen gezellig samen eten aan de tafels waar de pizza’s uit de steenoven worden geserveerd.

In de Kidzlodge waar wij zaten heb je wel voor je gevoel iets minder privacy. Maar het feit dat je goed zicht hebt op je spelende kinderen en de speelgelegenheid in de lodge maken veel goed! De beachlodges zijn ook onwijs leuk ingericht (de slaapkamers bevinden zich dan op een 1ste verdieping, zodat je als ouders s’avonds nog beneden kunt relaxen zonder de kids wakker te maken). Ik wil zelf graag ook een keer in Nr 16 slapen. Dat is iets voor de volgende keer…. Want zeg nou zelf: dit uitzicht wil je toch?!

all pictures: @enstijl

Hier komen we zeker nog een keertje terug. Een top vakantie bestemming op minder dan een uur rijden van huis, dat is toch top?!

Liefs, Sanne