Selecteer een pagina

Dit wilde ik echt heel graag en nu is het dan zover: we hebben een Sunshower in onze douche! Zo waanzinnig fijn!

Wij hebben gekozen voor de opbouw versie. Maar er bestaat ook een inbouw variant. Waarom hebben wij hier dan voor gekozen? We waren al een heel eind met de badkamer, toen we besloten dat we wel heel graag een sunshower wilden. Dus vandaar…/

Dit is echt op en top luxe. En buiten dat: is dat erg voor je. Zeker voor mij. Ik heb fibromyalgie en daar heb ik al jaren heel veel last van helaas. De werking van infrarood is al een tijdje bekend bij mij. En met de sunshower kan je dus tijdens (of na) het douchen genieten van infrarood. De warmte en straling verminderen rug en nekklachten, spierpijn en heeft een goede werking bij reumatische klachten. Fibromyalgie is een vorm van reuma en ik hoorde dat het hier erg fijn voor kan zijn. Je snapt dat ik dat graag wilde voor dit nieuwe huis.

Ook heeft de sunshower nog een andere functie, een andere stand. En dat is de UV. Dit maakt vitamine D aan en is goed voor je humeur en welzijn. Zo maak je het hele jaar door de goeie hoeveelheid vitamine D aan. Vitamine D is ook weer goed voor je spieren. Een sessie duurt tien minuten, dan gaat de sunshower vanzelf uit. Zo blijft het veilig. Een sessie van tien minuten staat gelijk aan tien minuten in de Nederlandse zomer zon en zo krijg je de positieve effecten van UV mee.

Het voelt erg prettig en ik ga jullie verder op de hoogte houden van de werking ervan. Sommige dagen heb ik geen tijd om er onder te staan en daar baal ik van. Dus als er straks niet elke ochtend meer mannen op het dak aan het werk zijn en de aannemer elk moment kan binnen lopen in de badkamer en de rest van het huis ga ik er elke dag onder staan. Als ik onder de sunshower ga, ga ik het liefst in de ochtend even onder de UV lamp tijdens het douchen en dan in de avond doe ik de infra rood lamp aan. Dat helpt om fijn en goed te kunnen slapen. Vaak ga ik ook nog even in bad. Dat alles maakt onze badkamer tot een heuse wellness. En weet je? Dat is natuurlijk een overdreven luxe. Maar dat mag best wel eens. Zeker ook in je eigen huis….

Liefs, Sanne