Selecteer een pagina

In de kinderbadkamer zitten voor een deel nu zellinges van Household Hardware op de muur. Deze tegeltjes uit Marokko worden met de hand gemaakt. En ik denk dat we deze tegeltjes ook nog wel elders in het nieuwe huis gaan gebruiken. Misschien een muurtje achter de keuken bijvoorbeeld?

Even een stukje van de website van Household Hardware:

We have tiles for both the floor and the wall. The traditional wall tiles are called ‘zelliges’. They are 3cm thick, and 10cm wide and 10cm tall. The tiles are baked, glazed and painted by hand which causes beautiful tones of colors, and slight irregularities in shape and glaze. This is what makes the tiles so special.
These tiles are perfect for kitchens, toilets and bathroom walls. They are made with clay from the Fez-region within Morocco. We know all the tile-makers ourself, and have been working with the same factory for many years. This is why you should buy the tiles at Household Hardware.

Ik heb gekozen voor de kleur: nr. 29. Ze hebben veel verschillende kleuren, dus het is nog lastig kiezen. maar dit vond ik tof en goed passen bij de messing brushed gold douche en kranen. Ze kunnen dus in veel andere kleuren besteld worden bij Household Hardware.

Wat goed is om te weten is dat de tegeltjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan geplaatst moeten worden. Dit ging bij ons eerst twee keer (…….) verkeerd. Dus ze zijn weer van de muur gehaald en weer opnieuw aangebracht. Maar ik ben wel blij dat we dat hebben gedaan, anders behaal je niet het gewilde effect.

Hier waren de tegeltjes dus te ver uit elkaar geplaatst….
En zo konden de tegeltjes er weer vanaf gehaald worden en werden ze op de grond gelegd om een beetje een selectie te maken.

De voegen (je hebt verschillende kleuren voegmiddel) moet je er daarna inwassen met een spons. Dan wordt het het mooiste. Ik heb gekozen voor beige voegmiddel. Dat past er et beste bij denk ik. Denk eraan: gebruik geen gele spons voor et inwassen van de voegen, want dat laat toch gele restjes achter in de voegen en op de tegeltjes….

We wilden eerst alleen de muren van de douche van de kids badkamer doen. Maar hebben er toch ook voorn gekozen nog een stukje tegeltjes aan te brengen achter de wastafel van de kinderen.

Dat wordt natuurlijk spetteren…. En dit is goed schoon te maken dan weer.

all pictures: @enstijl

Erg mooi! Vind je ook niet?

Liefs, Sanne