Selecteer een pagina

Ik heb het gedurfd. Ik ging zelf aan de slag met betonciré. Ik dacht echt dat ik dat nooit zelf zou kunnen. Maar het blijkt dus dat ik het toch kan. Nee, het is niet net zo mooi als dat de klusjesman het gedaan heeft. Die reuma zit me ook echt in de weg. Dus ik vond het best wel zwaar. En ik ben gewoon echt niet zo’n nette werker. Dus alles zat onder….. Maar het is me gelukt. Ik heb zelf het bad afgewerkt met betoncire. Die muren en de vloer in de badkamer was gedaan door de klusjesman, maar ik heb dus ook echt best een stuk zelf gedaan! Beetje trots wel! Weer een klusje dat ik heb geprobeerd en best ok ging.

Ik gebruikte de betonciré van betonlook.nl in de kleur Beige.

Deze is al kant en klaar en hoef je dus zelf niet meer te mixen! Handig!

Gebruik eerst een primer. Dat moet dan even drogen. Daarna breng je de eerste laag op. Dat moet dan 24 uur drogen. Dan is het tijd om te schuren. Niet te hard. Maar wel de ruwe stukjes weg. Daarna breng je de tweede laag betonciré op. Dat moet dan weer 24 uur drogen. En dan ga je het opnieuw schuren! Daarna kan je de coating aanbrengen. Dat moet drogen en dan moet je het vijf dagen laten rusten…. Daarna is het goed waterdicht en kan de ruimte gebruikt worden.

Kijk: dit heeft de klusjesman gedaan. Netjes en smooth….

En dit is dan mijn techniek….:

Nou, je ziet het niet zo goed. Maar het is een stukje groffer zeg maar. Maar het heeft wel wat!

Op een gegeven moment had ik laag 1 met een echte stukadoors spachtel (is dat een woord?!) gedaan. Dat laten liggen en dat droogt dus onwijs op. Dan kan je hem niet meer gebruiken. Dus laag twee heb ik met een deksel van een curver bak zitten smeren. Ja, smeren idd. Echt goed voorbereid was ik weer eens niet. Dat ging ook niet top, dus toen maar verder gegaan met een stukje karton. Nou, werkt prima. Professioneel was het zeer zeker niet.

En het plaatje in z’n geheel is…. Ja…. Een plaatje dus!

pictures: @enstijl

Ik ben er blij mee. Misschien ga ik binnenkort nog wel een muurtje (in de wc) met betonciré doen. Ik heb best een beetje de smaak te pakken!

Liefs, Sanne