Selecteer een pagina
Van het weekend waren we in 1 van de mooiste vakantiehuizen waar ik ooit ben geweest. Dus deze tip wil ik graag met jullie delen.
Sowieso is Antwerpen altijd een goed idee. Zoveel leuke tentjes, leuke mentaliteit, leuke winkels: ik vind het een top stad. Ik zou er denk ik best kunnen wonen zelfs! Gaan we niet doen hoor, maar een fijne plek om je toch thuis te voelen in deze fijne stad is wel zo prettig natuurlijk.
We sliepen in het vakantiehuis: Zalig in Antwerpen in de Lange Ridderstraat, nummer 77. Het huis is geweldig verbouwd, heeft hoge plafonds en is echt helemaal in mijn stijl. Ik heb er dan ook enorm veel inspiratie opgedaan voor ons nieuwe huis. Ik vind het altijd heel belangrijk dat een huisje of een hotel of iets dergelijks vol inspiratie zit. Dat is zelfs ongeveer de grootste reden voor mij om op vakantie te gaan: om er inspiratie op te doen.

Het huis bestaat uit drie verdiepingen. Er is ruimte voor wel 14 mensen! Wij waren er met Bo en Jip, mijn ouders en mijn broer en zijn vriendin. Dus in totaal met 8 personen.

Beneden is een fijne zitplek met een haard. Heel gezellig natuurlijk.
Dus hier hebben we volop gezeten.
Boven de bank een vide, waar Bo natuurlijk super cool kon spelen. Daar was dus ook nog een tweepersoonsbed.


De mooie keuken bevindt zich ook beneden en we hebben aan de tafeltjes lekkere hapjes (die iedereen had gemaakt) gegeten.

Ik ben nu helemaal verliefd op deze ronde manier van stuken en wil dit zeker toepassen in het nieuwe huis. Zo heb je echt een beetje het gevoel dat je in Marrakech bent.
Er waren dus genoeg slaapplekken in dit huis.
We hadden de keus en dus sliepen Mari en ik in een tweepersoonsbed op een grote kamer waar ook het tofste kinderbed dat ik ooit heb gezien was gemaakt.


Maar alle kamers waren stuk voor stuk prachtig ingericht en afgewerkt.

Mijn ouders sliepen elk in een eenpersoonsbed. Dat was misschien het enige nadeel: we hadden nog wel graag 1 tweepersoonsbed gehad en wat minder eenpersoonsbedden. Maar dit was ook helemaal prima.
Mijn broertje en zijn vriendin sliepen in de andere twee persoons suite.

Deze kast ook weer: copy paste naar ons huis asjeblieft.
Meteen gaan kijken hoe we zoiets ook kunnen gaan maken.
En weer: het stukwerk. Love it!

Ook genoeg mooie badkamers, met het betonciré op de muren. Precies deze kleur wil ik eigenlijk voor onze badkamer….


Het uitzicht naar buiten toe was een hele gezellige kerstboom vol lichtjes en dit zomerse plaatje:
En dan nog eventjes over Antwerpen. Appelmans blijft een leuke tent. Café Berlin is gezellig. We hebben de tweede avond bijna om de hoek van het huis (in de Nationale Straat) een lekkere Poké bowl gehaald. Sowieso een leuke straat met leuke boetiekjes: de Nationale Straat.
In de Kloosterstraat heb je geweldige antiek winkels. Vooral het Woontheater is een aanrader voor de interieurliefhebber. Niet te betalen allemaal (zo werd ik verliefd op een krukje van 350 euro, dat we dus maar niet hebben gekocht), maar wel te gek om inspiratie op te doen. 

Nog meer Antwerpen tips, klik dan hier.

Overal waar je kijkt in Antwerpen zie je mooie gebouwen. Ook hele lelijke, maar juist de combinatie maakt het erg interessant en ook weer mooi.

All pictures: @enstijl
Antwerpen: daar komen we dus zeker terug. Proberen er elk jaar eventjes naar toe te gaan. Nieuwe plekken ontdekken. En dan slapen we weer in het zalige vakantiehuis.

Liefs, Sanne