Selecteer een pagina

We waren op Zakynthos. Zakynthos had code geel (heeft het nu nog overigens) en dat was fijn. Voor de heenweg naar Griekenland moesten we een PLF (als ik het goed zeg) formulier invullen (een gezondheidsverklaring) en een negatieve PCR test hebben. Daar ging de eerste 150 euro ;). Maar goed, allebei negatief, dus toen konden we opeens echt gaan. Jip sliep bij mijn ouders, Bo bij mijn schoonmoeder. Vijf nachten zonder kids, waarvan vier op Zakynthos. Man, wat had ik er zin in. En werden de verwachtingen waar gemaakt? Nogal ja! Wat een heerlijk eiland. Je moet er een mondkapje dragen, maar daar zijn ze ook niet overal even streng in, dus in het fijne hotel mochten we vrijwel overal zonder kapje lopen. We wilden inchecken in het Contessina Hotel in Tsilivi. Maar toen we aankwamen bleek dat dicht te zijn. Te weinig gasten…. Dus kregen we ter plekke een upgrade naar het vijf sterren hotel van dezelfde keten. Erg? Nee. Uiteraard niet. Toen we daar aankwamen werden we heel hartelijk ontvangen. Nog nooit zo’n goeie service mee gemaakt. We kregen een heerlijke kamer op de begane grond aan een klein privé zwembadje. Nou, redelijk fantastisch toch?

Eerst zijn we, voor het inchecken, nog even een kijkje wezen nemen bij Porto Kaminia. Hier was het super rustig. We waren de enige. Maar dat was heerlijk eigenlijk. Een drankje gedronken en even met de eigenaresse gepraat. Ze waren zo blij dat er nu weer wat toeristen zouden komen….

Daarna hebben we gelucht bij Mango Beach bar in Tsilivi. Ook echt een aanrader. Lekkere lunch, koud drankje erbij aan een fijn strand.

Toen we goed en wel ingecheckt waren, hebben we in het hotel gechilld en ’s avonds daar echt heerlijk gegeten in het restaurant.

De volgende dag zijn we naar Porto Limniosas gegaan. Ongeveer een uurtje rijden vanaf het hotel. Een terrassen plek met uitzicht op de zee. En wat voor zee. Blauw joh! Je begrijpt dat ik daar in wilde zwemmen. Zeker gedaan! Voelde heerlijk. Ook kan je er echt lekker eten. Wij kozen voor wat kleine hapjes, traditioneel Grieks brood (bruschetta achtig) en gefrituurde aubergines, frietjes. Erg lekker geluncht. Echt een ontzettende aanrader dit!

In de middag had ik een massage gepland staan in het hotel. Een prachtige spa was het! Helaas was het binnen zwembad dicht vanwege Covid…. Maar alsnog heb ik even gespiekt.

We hebben bij Venus Beach bar wat gedronken. Daar konden we niet eten. Dus hebben we ergens een hamburger gehaald en een flesje prosecco. Ook prima: zo’n avond af en toe op vakantie.

De volgende dag stond op het programma: shipwreck Beach zien. Daarvoor reden we de bergen in. Ik had via google het shipwreck Beach view point ingetypt. Nou, via een lange onverharde weg kwamen we precies…. nergens uit. Dus dat sloeg nergens op. Totaal vreemd. maar we hebben het uiteindelijk gevonden hoor. En echt: ik kon niet stoppen met kijken. Zulk blauw water heb ik echt nog nooit gezien. Magisch mooi!

all pictures: enstijl

Normaal gesproken is het hier natuurlijk onwijs druk. Het was nu op het hele eiland lekker rustig. Dus eerlijk gezegd vond ik dat wel prettig. Daardoor hebben we veel kunnen zien, veel gedaan en was het qua drukte heel goed te doen.

Over de overige Zakynthos avonturen schrijf ik later nog een blogpost.

Liefs, Sanne