Selecteer een pagina
Zo, dat was me het dagje wel gisteren….
Ik zag ergens voorbij komen dat je in Park de Hoge Veluwe je eigen kerstboom kan zagen. We hebben eigenlijk al een boom, een kunstboom, maar dit klonk toch wel erg aanlokkelijk! Bo z’n eigen kerstboom uitzoeken! 

Afgelopen weekend was dat en aankomend weekend kan het ook. En dan is het nog eens leuker eigenlijk, want dan is er daar ook een kerstmarktje, onwijs gezellig dus. 

Dus als je dit ook leuk vindt: ga dan op zaterdag 17 dec of zondag 18 dec naar Park de Hoge Veluwe. 
Adres: de Wetweg. 
En vanaf daar volg je de bordjes. 

Maar wij waren er dus gisteren. Aangekomen bij het park moesten we wel even entree betalen, twee personen (Bo even verstopt onder een jas…. nee hoor) en parkeren kostte 24,75 euro…. maar goed: dan heb je ook wat. We volgden de bordjes en kwamen aan bij een witte tent waar je een zaag te leen krijgt en even een kop warme chocolademelk kan drinken. Met de zaag mag je op pad. Tot aan de bosrand, mag je op dat hele stuk een kerstboom uitzoeken. 1 boom per persoon. Nou, dat  moesten dus drie bomen worden. Bo had al snel z’n eigen boom voor op z’n kamer uitgezocht. Een schattig klein boompje dat papa zo even omzaagde. Goeie zaag dus! Toen op zoek naar de andere twee. Echt hele hoge grote bomen konden wij niet echt vinden, we konden ook dan niet heel ver lopen, want Bo was al snel weer moe…. En wilde weer getild worden. Ik ga dus niet twee kerstbomen, een zaag en een kind tillen. Dus: derde boompje ook gezaagd en hop: terug naar de auto dan! Drie kerstbomen…. Yes! Zin om ze tegaan  optuigen! 

We zouden op de weg terug naar huis even langs het vakantiehuisje gaan. Dat staat opende Utrechtse heuvelrug, we dachten heel dichtbij. Toch nog 50 minuten rijden, maar altijd super fijn om er te zijn. En even gekeken of alles goed ging met het huisje. Was alles nog goed winterklaar? Stond alles er nog? Ja! Alles is er nog en het gaat goed. 
Op weg naar huis om de kerstbomen op te tuigen dan maar! Nou…. dat liep dus even anders. Ongeveer 4 km van het huisje vandaan hield de stuurbekrachtiging en de rembekrachtiging we opeens mee op. Als je dat niet gewend bent en je bent niet zo heel sterk…. dan is dat nogal schrikken. Gelukkig kon ik hem aan de kant zetten. De auto ging ook heel erg stotteren namelijk. Ik kreeg hem wel weer aan en toen leek het weer te gaan, maar een bocht verder hield ie er weer mee op. Zelfde verhaal…. en nu startte ie ook niet meer…. Met pech langs de weg, met drie kerstbomen achter in de auto en een jongetje dat het heel eng vond dat de auto het niet meer deed…. 
Even goed nadenken…. Kees van de camping (waar ons huisje staat) gebeld en die is ons samen met z’n zoon en landrover komen redden met een sleeptouw. Dus nu staat onze kapotte auto bij ons vakantiehuisje…. en dat huisje hadden we dus al winterklaar gemaakt (water afgesloten en antivries in de leidingen). Dus we zijn ingecheckt in het naastgelegen Boshotel. En daar zijn we nu. Aan het wachten tot we ons plannetje kunnen uitvoeren. En op mijn vader, die ons en de drie kerstbomen komt redden en weer naar huis brengt…. Dan kan ik eindelijk gaan optuigen. Wat een dag…. 
                               Alleen voor de foto hoor….