Selecteer een pagina
Ze is er: onze dochter Jip!
Gisteren is ze geboren, om 13.04 uur.

De naam van je baby…. Best lastig, vond ik.


 Vorige keer (toen ik zwanger was van Bo) vond ik het ook heel moeilijk. Ik had een app gedownload met een hele lijst babynamen. En toen we wisten, dat we een jongetje zouden krijgen, was de enige naam die overbleef Bo. Verder vond ik toen niks leuk. We hebben de naam toen al snel tegen vrienden en familie verteld en zo konden zij er al aan wennen en wij zelf ook. Maar dan het moment dat hij er opeens echt was? Past een naam dan nog wel? In het geval van Bo wel. Al het het ook goed een Gijsje kunnen zijn, in het begin. Nu niet meer. Nu is het echt een echte Bo. 

Het geboortekaartje van Bo. 

Toen we wisten dat het een meisje zou worden hebben we er weer even over nagedacht. Vroeger wilden we altijd ons kindje Fee noemen, als het een meisje zou zijn. Maar dat wilde ik niet meer. Je hoort Fee heel vaak en hoewel ik het nog steeds een leuke naam vind, kan Fee en Bo ook niet echt samen…. Zeker niet als je dan eens een frietje gaat halen bij een bepaalde snackbar keten…. Dus nee, Fee was de naam niet meer…. 

Dit keer hebben we gekozen voor de naam Jip voor ons kleine meisje. Het voelde meteen heel stoer, maar ook lief (Jipje….) en het past goed bij Bo en bij ons. Lekker kort en krachtig. Bo en Jip. 

Sommige vrienden zeiden nog: “Jip voor een meisje?!” Maar goed. Als je de naam van tevoren vertelt, weet je dat je er een reactie op krijgt. En dat is logisch. En men moet zelf weten wat ze ervan vinden. Wij vinden het een hele leuke naam voor ons kleine mensje. 

Dus had ik al vrij snel coole letters (via bol.com) in huis gehaald voor de babykamer: 


Bo was het er eerst niet helemaal mee eens. Hij wilde eerst dat zijn zusje Spidermannetje zou gaan heten…. Maar later had hij zich alweer helemaal gefocust op de naam Batmannetje. Toen we zeiden dat we dat niets vonden als naam en vooral een beetje een te lange naam (….) was hij wel een beetje boos. Hij blijft bij Batmannetje….

Maar ok: als compromis: Jip Batmannetje Koning dan maar? “Ok….” Zeiden we. Dan noem jij je zusje toch lekker zo? 
Officieel gaan we haar zo dus niet aangeven bij de gemeente. Maar Bo heeft ook wel wat te zeggen natuurlijk. Dus staat het straks wel op het geboortekaartje….

Wat vinden jullie van de naam? 

Liefs, Sanne