Selecteer een pagina

Eerst was het plan om samen naar Zakynthos te gaan. Toen dat niet kon, vanwege code oranje, werd het Berlijn. Toen dat als Noord-Hollander ook niet meer mocht, hebben we gekozen voor Maastricht. 


Limburg is populair, want er waren bijna geen hotels meer vrij. Een nachtje konden we in het Student Hotel verblijven. Een enorm duur nachtje, maar zoals gezegd: er was niks anders vrij wat er nog een beetje ok uit zag. Dus even slikken, afrekenen en door. Zo zaten we wel in het Sphinx kwartier. Een erg leuk stukje Maastricht! Hier zit ook Loods5 (waar ik eventjes in mijn eentje geshopt heb, terwijl Mari alvast ging chillen op de hotelkamer). 

Mijn score bij Loods5….

En hier in de buurt hebben we ook gegeten. En boven op het dak van het Student Hotel zit Rooftop Bar Bold. Ja op de rooftop dus. 

Op het dakterras buiten was helaas geen plek, maar ook vanuit binnen heb je een fijn uitzicht op de stad met de lichtjes. Twee cocktails later (ok…. en nog wat wijn bij het eten….) sliepen we als roosjes in de hotelkamer.

De volgende dag had ik scooters gehuurd. Ik dacht dat ik twee vespa’s gehuurd had. Dit bleken elektrische scooters te zijn. Ook goed! Zo kan je tenminste tijdens het rijden nog een beetje met elkaar communiceren! Een ritje van Maastricht naar Margraten was leuk, door het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Wat zeg ik? Leuk? Heel erg leuk en prachtig! Zeker omdat we zulk mooi weer hadden (26 graden en zon) konden we de dag eigenlijk niet beter doorbrengen dan op die gezellige scooters.

Geluncht hebben we bij Loods81 in Margraten. Deze tip kreeg ik via instagram. En we waren blij dat we hier naar toe zijn gegaan zeg! Prachtige plek, lekker buiten gezeten en het eten was werkelijk fantastisch!

We namen daar nog een stuk vlaai en andere taart mee, voor onderweg en zijn daarna naar nog wat Limburgse plaatsjes doorgereden. Bijvoorbeeld: Mechelen, Gulpen, Slenaken en Eijsden.

Een fijne rit! Maar we hadden er helemaal honger van gekregen. Dus aten we even een kaasplankje bij een tentje op de hoek van de gezellige Koestraat (allemaal leuke tentjes) met een wijntje erbij.

En gelukkig had ik voor de avond gereserveerd op de rooftop Bar Bold (weer) en hebben we daar lekkere hapjes gegeten en zeker ook weer drankjes gedronken.

De tweede en derde nacht sliepen we in Hotel Monastere

Fijne kamer (beetje jammer alleen van het “aan de weg werken” voor de deur en het lawaai dat dat gaf….). Maar daar konden ze niks aan doen. En alsnog was het hotel heel fijn.

Dat ligt in de gezellige Boschstraat. Daar zit ook Fitz Roy (waar je lekker kunt ontbijten) 

en een Spar op de hoek, waar je lekkere verse croissantjes kan halen die ook goed te eten zijn op een zon overgoten pleintje in de ochtend…. (dat was onze stylo dit weekend).

Die Boschstraat leidt naar de Markt. Op de Markt was een kleine vintage markt en daar heeft Mari zowaar een lammy coat gekocht voor 50 euro. Koopje! Dus blij!

De derde dag hebben we ook nog het drielandenpunt bezocht, want daar was Mari nog nooit geweest. Nou, dat hadden we net zo goed zo kunnen houden, want daar is natuurlijk oprecht gewoon geen reet aan. Maar bij deze bewijs dat we er zijn geweest. En ben ik toch nog eventjes in Belgie en Duitsland geweest (terwijl dat eigenlijk natuurlijk niet mag….).

In de Dominicanen kerk hebben we boekjes gekocht voor de kids. 

Want dat is natuurlijk altijd fijn: een cadeautje als papa en mama weg zijn geweest.

Bo miste ons na drie nachtjes best wel heel erg. Dus we hadden er vier van kunnen maken, maar moesten ook nog eens heel veel regelen voor de hypotheek…. Dus werden het drie hele fijne nachten in Maastricht en zijn we dinsdag weer naar Haarlem gereden. Bo helemaal blij en om onze “mini vakantie” goed af te sluiten hebben we lekker bij Hippie Fish op het strand gegeten samen met hem.

Zo onwijs luxe en fijn: vier dagen niet hoeven letten op de kids. Geen “mama” constant aan je hoofd. Niet de hele tijd diksap en brood maken en dan wil er weer eentje wat anders eten of een filmpje kijken of z’n schoenen niet aan doen en niet opschieten. Heerlijk!

Al met al: Maastricht (en omgeving): je was top!


Liefs, Sanne