Selecteer een pagina
Wat een ruimte: was het eerste wat me opviel toen ik het huis van Leontien en haar gezin binnen kwam lopen. Een garage en daarachter een grote woonkeuken en een hele fijne grote woonkamer. Boven ook onwijs veel ruimte, die natuurlijk wel gevuld is helemaal, zoals het een echte styliste betaamt. Leontien is namelijk stylist en dat zie je meteen. Het huis ziet er prachtig uit en er zijn veel leuke hoekjes gemaakt in huis! Heel bijzonder! De indeling was al ongeveer zo toen ze er kwamen wonen, de inrichting heeft ze allemaal zelf bedacht en uitgevoerd.
Leontien en haar man Roland wonen nu 10 jaar in dit huis. En elk jaar hebben ze een project aangepakt, waarvan twee jaar geleden de keuken het grootste project was tot nu toe.

Wie: Leontien (42), Roland (44), Julius (8 jaar) en Annabel (1 jaar).
Wat: een ruime woning van maar liefst 170 vierkante meter
Waar: Haarlem

Wat ze aantrok in dit huis was de aparte indeling. Veel kamers en twee trappen in huis om boven te komen. Van oorsprong een klein arbeidershuisje, maar door de vorige eigenaar is een opbouw geplaatst en is het pandje ernaast bij de woning betrokken. Zo ontstond de grote, ruime woning.

Ik vroeg haar naar haar favoriete plek in huis:
Sinds een paar jaar werk ik vanuit huis en ik merk dat ik meerdere favoriete plekken heb. Graag werk ik overdag aan de eettafel, omdat het licht daar heel fijn is, en ik uitkijk op onze tuin met veranda.
  Maar ook onze keuken is een fantastische plek. Ook vanuit deze plek kan ik genieten van de tuin, helemaal met de tuindeuren open, en vanuit de keuken heb je een prachtige doorkijk naar de voorkamer.
  S’avonds is het vechten om een plekje op onze erker bank. De avondzon schijnt dan hier naar binnen en je kan heerlijk naar buiten kijken.
  De mannen zijn vaak te vinden in de ‘mancave’ (de ruimte boven de garage) waar de playstation te vinden is”.


Er zijn ook zoveel leuke hoekjes in dit huis, ik begrijp goed dat dit lastig kiezen is!

Als stylist in Leontien het meest trots op het ontwerp van de keuken. De keuken is praktisch, functioneert perfect en de sfeer past goed bij het huis. 
Ik hou erg van koken en ik besteed er veel tijd aan. Of het nu voor ons gezin is of voor een groep vrienden of familie dat maakt mij niet uit.

  Zelf heb ik niet echt een favoriet gerecht want ik vind veel dingen lekker maar ik weet van vrienden en familie dat ze erg genieten van mijn soepen en salades.”


Waar ben je nog meer trots op als styliste?

Daarnaast ben ik trots op het vertrouwen wat ik krijg van mijn klanten. Ik vind het heel bijzonder dat je voor een bepaalde tijd in iemands privé-leven mag stappen en dat ik ze mag helpen/adviseren om een passende woonomgeving te creëren.

  Inmiddels heb ik 20 jaar ervaring en heel veel verschillende adviezen gegeven en vind het nog steedse leukste beroep wat er is. 
  De combinatie van creatief denken, commercieel denken, zoeken naar producten en materialen, steeds voor verschillende mensen en bedrijven is fantastisch.
  Wat dat betreft leef ik mijn passie en dat is echt een luxe”.


Echte klussers zijn het niet, maar ze zijn allebei best handig. Dus doen ze kleine klusjes veelal zelf.

Het schattige kamertje van dochter Annabel.

De stoere kamer van zoon Julius heeft een mooie donkergroene geverfde muur en een andere muur met een tof behangetje.

De logeerkamer is ook nog eens gezellig ingericht! Geen straf om hier te blijven slapen!

De masterbedroom heeft een hele fijne, lichtgroene kleur op de muur. De foto’s maken de kamer persoonlijk.

Soms denkt ze erover te verhuizen. Het huis is nu “af” en daardoor zijn er geen uitdagingen meer en dat is jammer. Maar ook dubbel. Want ze vindt het een onwijs fijn huis in een hele fijne buurt. De badkamer is nog een project, het volgende, dus toch nog wel een grote uitdaging te vinden!

De tuin met overkapping is bijvoorbeeld zo fijn: echt een reden om te blijven ook.

all pictures: @enstijl
Als je gebruik wilt maken van de styling kunsten van Leontien, kan je haar een bericht sturen op instagram of een mailtje sturen: leontien.blauw@gmail.com

Waar ga ik de volgende keer weer terecht komen?

Liefs, Sanne