Selecteer een pagina

Ik las laatst toevallig de reacties terug op een hometour die Interiorjunkie bij ons had gemaakt. Die waren niet misselijk….

Mensen die er van alles van vinden dat we zo vaak verhuizen. En dat mag je ook wel vinden hoor. Maar ik zou me daar persoonlijk nooit mee bemoeien. En al helemaal niet op het internet schrijven wat je daar dan allemaal over denkt…. (“Egoïstisch tegenover de kinderen”, “verdienmodel, dat is wel duidelijk”, “ik ben de verhuizingen van deze dame inmiddels goed zat” waren een greep uit de reacties). Tja, ik vind eigenlijk helemaal niet dat ik mezelf moet verantwoorden tegen niemand niet om het feit dat we vaak verhuizen. Het is gewoon steeds zo gelopen. Zie het als een vreemde hobby. Iets wat ons geholpen heeft steeds een stapje groter te kunnen wonen. Als een pensioen voor ons als zelfstandig ondernemers. Of als redmiddel als alles opeens in elkaar stort. De school van de kinderen is al die jaren hetzelfde gebleven, dus ik kan jullie vertellen: dat zit wel goed. Maar goed: niet verantwoorden dus. Dat ging ik dus niet doen.

Want nu vragen mensen altijd: “hoe lang gaan jullie hier dan wonen?”. En heel eerlijk?

Ik heb geen idee. Dit huis voelt ook niet voor altijd. Maar er moet wel echt iets heel leuks voorbij komen wat we zouden kunnen kopen, willen we weer verhuizen. Verhuizen is namelijk ook behoorlijk vermoeiend en het geeft veel stress. En dan heb ik het nog niet eens over het verbouwen gehad…. En toch: blijft het borrelen. Bij ons allebei. We kijken altijd op funda en we blijven het leuk vinden hiermee bezig te zijn. Daar mag iedereen lekker van vinden, wat hij of zij daar ook vindt. Maar hou het maar wel ook lekker voor je. Wat heb je er aan? Wat heb ik er aan? Ik ga dan echt niet opeens minder vaak verhuizen he. We doen toch wel wat voor ons zelf goed voelt.

Laat elkaar lekker gaan. Dat is mijn tip.

En blijf ons ondertussen volgen in onze gekkigheid met het vele verhuizen.

En nee: er staat niks gepland nu. Nu nog niet….

Liefs, Sanne