Selecteer een pagina
Ik wilde graag een witte vloer in de woonkamer van ons nieuwe huis…. Maar daar was eigenlijk ongeveer verder niemand het mee eens. Vooral de man niet. En hij mag natuurlijk nog wel iets zeggen over ons interieur. Soms…. Als ik het er ook een beetje mee eens ben. In ons vorige huis hebben we wel eens een witte vloer gehad. De linoleum ondervloer daar had ik wit geverfd en ik moet toegeven: dat was niet alles. Je ziet er alles op en elke krasje of elke vlek lijkt wel uitvergroot op een witte, gladde vloer. Wit vinyl zit er dus toch niet in…. 
Op zoek naar een houten vloer! Daar zie je weinig op en ik ben al niet zo’n dweiler. Dus dat lijkt ons voor nu het beste voor het nieuwe huis! Ik zag laatst Hollandsche vloeren al voorbij komen in het tv programma van vtwonen. Hollandsche vloeren heeft een collectie bestaande uit verschillende, echt houten vloeren met elk een naam van een stad in Nederland, de duinen of een eiland of dorp. Op de site had ik de Heerenveen vloer al gespot. Maar het is natuurlijk wel handig de vloer ook in het echt te zien. Dat is toch nog even wat duidelijker dan een staaltje. 
Dus gingen wij afgelopen weekend richting Utrecht. We zouden toch naar het vakantiehuisje ging en dit was op de route. 
Een grote showroom vol met vloeren. Dan wordt het kiezen dus juist helaas niet makkelijker, maar juist moeilijker. Opeens zag ik ook de visgraatvloer Utrecht wel zitten! Maar toch hebben we uiteindelijk gekozen voor de Heerenveen: een hele lichte, houten vloer. Mooi! De visgraatvloer zou toch beter in een soort herenhuis passen, is wat te klassiek. De Heerenveen vloer is tijdloos en makkelijk in onderhoud.

De Alkmaar vloer was zeker ook nog een optie, maar die vond ik toch wat te donker….

Visgraatvloer Utrecht vind ik prachtig ook!

De druktemaker was ook mee om de vloeren “te testen”….

De vloer wordt woensdag al geleverd en dan zullen we hem eerst 48 uur moeten laten acclimatiseren in huis.
Daarna kunnen we ermee aan de slag! Dus ik denk dat het zondag vloeren leg dag wordt! 
Hoop dat we het zelf kunnen?

Ik houd jullie op de hoogte! Ook van de andere ontwikkelingen op klusgebied!

Liefs, Sanne