Selecteer een pagina

Ons huis is verkocht! Onder voorbehoud…. Wat houdt dat nou eigenlijk in?

Wij hebben zelf dus ook ons nieuwe huis gekocht, onder voorbehoud. Onder voorbehoud van financiering, om precies te zijn. Dat betekent dat wij zes weken (dit kan nog wel eens verschillen, maar de meeste hypotheek adviseurs houden zo rond de zes weken aan) de tijd hebben om samen met onze hypotheek adviseur (de Hypotheekshop in Haarlem is een topper trouwens ;)) de financiering voor ons nieuwe huis voor elkaar te krijgen. Aangezien Mari en ik allebei ondernemers zijn, moet er heel veel worden aangeleverd. Veel stukken, documenten, informatie, jaar rekeningen, prognoses. Dat allemaal moet verwerkt worden tot een aanvraag en aan de hand daarvan gaat de bank kijken wat er kan en of je dus een lening krijgt, ja of nee. Vaak vraagt zo’n hypotheek adviseur dat bij meerdere banken aan. Zodat ze kunnen kijken wie de beste aanbieding qua rent heeft. Het is wel echt een aanrader om een tussenpersoon zoals een hypotheekadviseur in de hand te nemen hoor, als je een huis gaat kopen. Het kost natuurlijk even wat, maar dat verdient zich vaak weer terug.

Dat moeten wij dus nu doen, deze weken. Dingen aanleveren, stressen en afwachten.

Maar ook de kopers van ons huidige huis hebben ons huis gekocht, onder voorbehoud van financiering. Dat betekent dat zij ook een aantal weken de tijd hebben om hun hypotheek te regelen met hun financiële tussenpersoon. Heel erg spannend dus! We hopen natuurlijk dat dat allemaal helemaal goed lukken en dat we dan ergens begin februari de sleutel aan hun kunnen overhandigen. Dan pas is het officieel verkocht. En dan pas gaan we champagne (of gewoon de cava van de Aldi, ook lekker) drinken en proosten natuurlijk!

Spannende tijden dus…. Weer…. Ja, in deze weken denk ik altijd wel: ik ben wel even genezen van al dat verhuizen en het gedoe eromheen. Toch gaat het dan op een gegeven moment weer kriebelen. Raar is dat wel….

Maar goed, duim voor ons, deze spannende weken….

Liefs, Sanne