Selecteer een pagina
Ik kan er nog niet te veel over zeggen, maar we hebben dus een nieuw huis gekocht! “WAAAAAH!” roep ik meerdere keren dus per dag binnensmonds. 

Dat betekent dus ook dat ons huis te koop staat en binnenkort op funda zal staan….

Vrij heftig en toch ook wel weer stressvol: een huis kopen. Dit keer zal het hypotheek verhaal wat makkelijker zijn, omdat we nu al een hypotheek hebben. Maar ik hoop dat we het allemaal maar rond gaan krijgen. En dan vooral: het geld voor het bouwdepot. Er moet nog wel het een en ander gebeuren namelijk! We kopen een bovenwoning van 81 vierkante meter met daaronder een garage van 70 vierkante meter waar gewoond mag worden. 
De garage gaan we dan ook omtoveren in een woonkamer/woonkeuken. Dat is in ieder geval wel de bedoeling…. 
En dan hebben we een fijn ruim huis joh!
Het is wel in Haarlem-Noord. Een heel ander gedeelte van Haarlem waar wij zelf nog nooit gewoond hebben en allemaal wat verder weg, van vrienden, school en opa’s en oma’s. Maar ik denk dat dit een goeie investering is en een erg leuk project. Als het af is, hebben we een prachtig ruim woonhuis!

Toen we in dit huis kwamen wonen hebben we ook een verbouwing gedaan. Maar die was een stukje kleiner dan deze hele garage. Valt wel mee eigenlijk, maar we moeten nu vloerverwarming laten aanleggen, een betonvloer uitzoeken en laten storen, electra moet op de juiste plekken komen, er moet een keuken komen en er moet een nieuwe pui in in plaats van de oude garage deur die er nu in zit…. Oh ja: lichtstraat/dakraam bijna vergeten en laten we boven ook nog maar even een badkamer aanleggen joh, als we toch bezig zijn.

Pinterest gebruiken we heel veel de laatste tijd en we zijn constant bezig met kijken hoe we de mooie Pinterest plaatjes in het echt kunnen realiseren.

Jip heeft zelfs nog nooit in dit mooie kamertje geslapen. Erg eigenlijk! Ze slaapt nog altijd in een bedje aan ons voeteneind, omdat we dat stiekem wel zo makkelijk vinden. Als ze dan een wakker wordt midden in de nacht en haar speentje wil, ben je er zo en hoef je niet eerst helemaal uit bed en een trap op en af. Voor haar kamertje in het nieuwe huis heb ik hele andere plannen. Geen roze meer….


Bo’s ruimtekamer is super leuk en hij is er ook heel erg blij mee. Maar toch wil hij in het nieuwe huis weer een jungle kamer…. Stiekem vond hij dat toch wat mooier. Prima…. Alleen dan dit keer wel weer een tikje anders dan de vorige keer natuurlijk.

 

En gaan we voor het nieuwe huis weer voor meer dit soort contrasten? Of juist wat zachter en warmer denk je?


Mijn hoofd zit vol plannen, maar er moeten natuurlijk ook beslissingen gemaakt worden. Dat is altijd wel lastig. Je moet in korte tijd (in dit geval) veel dingen beslissen. Ik vind veel dingen mooi. Dus het is altijd lastig dan de knoop door te hakken. Maar ik denk dat we er wel weer uitkomen!

Nou, mijn hoofd loopt nog even verder vol de komende tijd denk ik….
Mochten jullie nog goeie tips hebben of zelf in te huren zijn als super klusser: let me know!

Liefs, Sanne