Selecteer een pagina
Ik zit nog steeds elke dag op funda…. En ik krijg het nieuwste aanbod op de huizenmarkt elke ochtend om 06.00 uur in mijn mailbox. Dus ik ben zeker nog aan het rondkijken. Maar het is allemaal veel te duur, veel te oud of in een totaal andere buurt dan waar we nu wonen. We wonen nu op een goeie afstand van de school van Bo, dichtbij bij mijn ouders en schoonmoeder. Dus praktisch is het zeker om hier te blijven wonen. Zo hebben we oppas in de buurt, kunnen we s’ochtends op de fiets naar school en we kunnen de auto voor de deur parkeren. Dus waarom dan niet toch gewoon wel hier blijven? Dat is natuurlijk ook een optie. Er zijn een aantal dingen aan dit huis die wij het liefst zouden veranderen. Dus misschien gaan we daar mee aan de slag! We hebben nu dus een aantal verbouwplannetjes. En dan vooral voor de woonkamer. In de kamer staat een soort blok, waar de trap is en ook de toilet. En een berging (waar je in kan als je het huis binnenkomt). Dat blok is opzich handig want elk huis heeft een trap en een wc wel nodig…. Maar het staat niet echt op een handige plek in het huis. Het neemt veel licht en ruimte weg van de keuken en woonkamer. En dat zouden we graag willen veranderen. 

De trap zal dan dus verlegd moeten worden en de toilet ook. Het toilet komt dan waar nu de berging is. Dat is niet het ingewikkeldste. Wat wat lastiger wordt is het verleggen van de trap. Je moet toch weer uitkomen in het trappengat zoals het er nu ook zit. Dat betekent dus ook dat de berging weg gaat. Als daar de toilet komt….

Vorig weekend hebben we de waskamer dus enorm opgeruimd. Was ook echt wel nodig. Niet normaal wat een bende een mens verzameld door de jaren heen…. Dus: de berging leeg en boven in de waskamer (wat ook een berging is met twee grote Pax kasten van Ikea erin) opgeruimd houden en vol stouwen tegelijk.

Zeker als je kijkt naar vtwonen: verbouwen of verhuizen krijg ik de kriebels om thuis ook aan de slag te gaan.
De klusjesman die veel gedaan heeft in huis toen we hier kwamen wonen is gisteren langs geweest en we hebben de mogelijkheden besproken. Hij gaat rekenen en een offerte maken…. Dus we zullen zien!
Ik heb zin om ermee aan de slag te gaan! Hij heeft pas in april weer tijd…. Misschien gaan Mari en ik zelf wel gewoon wat eerder beginnen, met slopen. Kijken hoe ver we komen….! Spannend!

Hier even wat inspiratie voor het verbouwplan.


Zo gaat het worden, als het goed is, qua indeling van ons huis.

Als we dit gaan aanpakken, moeten we ook iets met de vloer. De houten vloer is heel erg fijn, maar we zullen deze dan moeten aanvullen…. Dat is een beetje een gedoe. Ook zou ik de vloer dan willen verven en dat duurt echt wel een paar dagen, waardoor we dan ergens anders zouden moeten bivakkeren met een baby enzo…. Niet ideaal! 
En stiekem wil ik nog steeds een soort gietvloer eigenlijk het liefste…. Misschien gaan we nu dan ook voor vinyl met een betonlook of de look van een gietvloer. Bijvoorbeeld de vloer: kiezel van vtwonen. Een mooie warme kleur en het lijkt behoorlijk op een gietvloer zo, toch?

Dit zijn de vtwonen novilon vinyl vloeren. De kleur kiezel past het beste bij ons thuis. 
Tip: neem altijd de stalen mee naar huis. Daar is het licht toch weer anders en kan je het echt het beste zien!

Ook ben ik langs de Kwantum geweest en heb daar ook een mooie vinyl vloer gezien, die wel ongeveer de helft goedkoper is….

Deze voor in de woonkamer?

En een van deze voor in de toilet en hal?

Het moet natuurlijk ook passen bij onze nieuwe bank: de Bean bank van Home Stock.

De wc wordt dus verplaatst. Dus we moeten een nieuw toilet creeren. Zullen we dan helemaal uitpakken en zo’n chic zwart met goud toilet maken? Helemaal over the top?
Of zoiets (basic en heel mooi):
Waarschijnlijk wordt het iets er tussenin.
De vloer voor de toilet hebben we iig wel al uitgekozen en wordt een vloermat van www.beijaflorworld.com.

bron: www.beijaflorworld.com

Of dus die vinyl vloer van de Kwantum?

We denken aan een verlaagd plafond in het toilet voor wat extra bergruimte en om daar inbouw spotjes te maken.
Ook onder de trap moet wat bergruimte komen. Je moet toch ergens je stofzuiger kwijt!

Het meest coole van deze verbouwing is het verplaatsen van de keuken. Dat gaat een heel ander beeld opleveren denk ik voor de woonkamer. Er is aan de andere kant van de woonkamer alleen geen gasaansluiting…. Dus of we moeten die ook verleggen, of we moeten op inductie gaan koken. Nou heb ik daar best wel wat tegen, maar op een gegeven moment gaat gas helemaal weg en moet iedereen overstappen op inductie. Het kookt alleen echt niet fijn…. Maar wellicht zijn de inductie kookplaten wel verbeterd de afgelopen tijd….

We krijgen dus een open trap, met opbergruimte eronder als het goed is. Hier wat inspiratie:


Of de open trap zwart verven zoals op dit plaatje?

Als we toch bezig zijn kan de buitenkant van ons huis ook wel een opfrisbeurt gebruiken. De voordeur en de kozijnen beneden zijn van kunststof. Niet erg mooi…. Maar dit vernieuwen is boven ons budget. De deur verven kan wel! Dus we willen ook de voordeur en de raamkozijnen zwart verven. De gouden brievenbus en deurklink laten we dan nog even voor wat het is denk ik…. Lekker kitsch.

Ook ben ik alweer een plannetje aan het verzinnen voor het verbeteren van Bo’s kamer. Ik heb zoveel ideetjes, dat ik daar binnenkort ook misschien wel weer mee aan de slag ga.

Heel leuk om bezig te zijn met dit soort plannen! Hopelijk kunnen we toch sneller aan de slag en kunnen we ons huis nu echt helemaal naar onze wens gaan maken!

Ik houd jullie op de hoogte!
Liefs, Sanne