Selecteer een pagina
Nou, het echte grote sloopwerk beneden is begonnen…. Er komt een draagbalk in en een pilaar en een weet ik veel wat allemaal.
 Waardoor we een aantal vierkante meters kunnen toevoegen aan woonkamer/woonkeuken. Waardoor we dus een onwijs mooie keuken kunnen plaatsen, besteld bij Superkeukens. Daar later meer over.

Een draagmuur (of zelfs twee) weghalen is best een beetje spannend. Er zitten daar namelijk al twee stalen balken in de muur. Dus: kon ons hele plan eigenlijk wel doorgaan?! Nou, ja dus. Maar het heeft best wat voeten in de aarde.

De pilaar en draagblaken zijn in de fabriek gemaakt en gaan ze vandaag en morgen er weer in zetten. Het afwerken moet nog wel gebeuren uiteraard.

De bouwbak is alweer vol, dus we moesten alweer een nieuwe bestellen. Hadden we niet gedacht: extra kosten dus weer…. En deze nieuwe bak? Zit ook alweer helemaal vol. Maar: als het goed is wordt er niks meer gesloopt, dus hoeven we niet nog een bak….
Als het goed is, is deze hele constructie de 18e klaar en MOET de 19e een podium/verhoging in de keuken geplaatst worden door Jeroen (onze vaste klusjesman). Dit is heel belangrijk en dit moet in een dag gebeuren, anders kan de vloer niet geëgaliseerd worden de 20ste. Nu staat het online, dus extra druk erop ;), toch?

Dat podium/de verhoging moet eigenlijk zo goed als massief zijn, want er mag geen beweging in zitten. Dan houdt de vloer die erop komt het niet. Er komt een prachtige Pavimento vloer op, van Molitli, die maar 4 mm dik is. Dus het is echt belangrijk dat dit goed gebeurd….

De aannemer die eerst bezig was (die we last minute gevonden hadden) vond het maar een beetje een gek huis en vond ons vooral een beetje gek. Hij zei: “het lijkt wel alsof jullie nog helemaal niet precies weten wat jullie willen”. Nou weten we dat natuurlijk wel. Maar tijdens verbouwen kom je steeds weer nieuwe dingen tegen en kom je best soms voor verrassingen te staan. Dus moet je op dat moment schakelen en de plannen wat aanpassen. Zeker als je dus zelf voor aannemer speelt.

Zij zijn nu ook klaar en hebben echt hard gewerkt en goed werk afgeleverd.
Ook al vind ik dat ze niet echt goed hebben afgewerkt…. Beetje gekkig toch? Dit is de deur naar Jip’s kamer. Maar hier moet natuurlijk nog wel iets gebeuren….

Net als dit…. het huis is een beetje scheef, maar dat je dan de lambrisering scheef laat aflopen, daar had ik zelf nooit voor gekozen. Ik ga een sierlatje zoeken waardoor je hopelijk minder ziet dat het zo scheef is?

Morgen gaan de schilders weer wat doen.
Namelijk door met de vloer van Bo’s kamer en de hal op de tweede verdieping wit verven.

Op Bo’s kamer zijn de muren en het plafond geverfd in Brown Wood van Vestingh. Dat combineert erg mooi met de zwarte kozijnen (Pure Black van Vestingh) en de kleur op de lambrisering die er al op zat. Goede basis voor een woestijnkamer toch?

We hebben besloten de vloer op de eerste verdieping niet wit te verven.
Het was een hele discussie, maar Mari heeft gewonnen…. Het is zonde de vloer wit te maken. Hij moet wel nog een keer (wat fijner) opgeschuurd worden en dan gaan we hem behandelen met twee lagen transparante vloer lak van Vestingh. Dat hebben ze ook!

Ik houd jullie weer op de hoogte hoor!


Liefs, Sanne