Selecteer een pagina
Nou, het begon al gezellig op vrijdag de 29ste. We hadden net de sleutel gekregen, champagne gekocht (ok…. cava van de Aldi, maar toch) en lint om een stukje straat mee af te zetten voor de bouwbak. Er kwamen wat klusjesmannen langs. Omdat onze vaste klusjesman uitloopt, moeten we nu last minute wat anders verzinnen. Deze mannen hadden er na het zien van ons nieuwe huis en na het horen van al onze planning (draagmuren weghalen, nieuwe keuken, wc verplaatsen, vloeren eruit, deur verplaatsen, muurtjes maken) helemaal niet zoveel fiducie in…. Hmmzzz. Dat klonk natuurlijk niet als muziek in onze oren. We moeten ons plan waarschijnlijk sowieso een beetje aanpassen. Bij het meten zijn we iets te veel uitgegaan van de maten van de plattegrond van funda. En dat klopt niet helemaal. Dus: stress. Passen en meten dus weer. Opnieuw.

Zaterdag de 30ste heb ik nog een afspraak met een andere klusser gehad. Hij kan last minute aan de slag en zag het wel zitten.

Dus hij is dinsdag meteen aan de slag gegaan. En ik moet zeggen: gaat echt sneller dan ik had gedacht. Alle vloeren op de begane grond zijn er al uit. Er is al een muur boven op de tweede verdieping. Gaat de goeie kant op!

Ook zijn de schilders begonnen. Ze hebben de kozijnen en de trap op de eerste verdieping bijvoorbeeld al geschuurd en in de grondverf gezet en dat is dus nu al super mooi!

Goed idee om de kozijnen zwart te maken (Pure Black van Vesting)!

Zondag 1 december is de keuken gedemonteerd en meegenomen. Deze hebben we via marktplaats verkocht. En ook de stoomoven hebben we verkocht en is opgehaald. We gaan het niet zomaar allemaal in de bouwbak gooien uiteraard!

Ik ben heel benieuwd. We moeten in ieder geval in oplossingen denken. Als we dat niet doen, is het idd misschien allemaal zo goed als onmogelijk en kunnen we zeker niet verhuizen de 24ste januari, zoals de klusjesman van gisteren dus zei…. Nee: hoppa! We houden de spirit erin. We gaan gewoon verhuizen de 24ste januari. En het komt ook heus wel goed allemaal!

Liefs, Sanne