Selecteer een pagina

Bijna alles wat gesloopt mag worden (zonder vergunningen van de gemeente….) is nu gesloopt. En er is veel opgeruimd.

Dan ziet het er toch opeens alweer heel anders uit he?

Ik zie al bijna voor me hoe we hier straks wonen! Jij denkt nu: “echt niet”, maar echt! Juist dat eindresultaat wat ik steeds voor ogen heb, maakt dat we dit aan kunnen en kunnen overzien (tot nu toe dan he).

De zolder wordt het domein van de kinderen. Hier worden twee kinderslaapkamers gemaakt, een badkamer en een zolder gedeelte waar ik ook de was kan doen. Alle muren moeten dicht met gipsplaten, zodat er gestuukt kan worden. Eerst hadden we het plan het dak te isoleren vanaf de binnenkant. Maar er heeft iemand met ons mee gekeken en het is veel slimmer om te isoleren vanaf de buitenkant. Dus deze muren kunnen alvast dicht.
Voor het dak, wat echt moet gebeuren en ook meteen de grootste kostenpost is, moeten we wachten op een vergunning van de gemeente….

Deze trap is nu heel steil en je stoot je kop. Dus dat wordt anders…. Ruimer en minder steil (wel zo fijn!)

Zo vind je nog eens wat! Een oud bijennest. Moet je kijken hoe bijzonder dat eruit ziet van dichtbij. Maken ze gewoon zelf he? Ja, ik sta hier gewoon nooit bij stil. Dus: magisch bijna….

Het is hier en daar nog een klein beetje stoffig…. Maar de balken zo in het zicht: dat is echt mooi!

Onder andere voor deze tuin doen we dit!

Sommige dingen zijn nog niet gesloopt, terwijl we toch echt op de muur hadden geschreven “remove this wall”. Klinkt een beetje onaardig, maar we hebben heeeel veel op de muren en de vloeren geschreven en dan kan je niet elke keer please schrijven. We zeggen dat uiteraard wel. 

Mari meet altijd veel dingen op.
En dat is maar goed ook. Want ik ben een stuk minder precies…. Meten is weten he! Dus: vooral doen!

Vrijdagochtend zijn Mari en ik samen daar geweest. We hebben heel veel opgemeten, uitgetekend en uitgeschreven. Zodat alles, hopelijk, helemaal duidelijk is.
En de aannemer nu ook voor alles prijzen kan geven…. Wat denk je: blijven we binnen budget denk je?! Haha. Nou…. We gaan het zien.

Ik houd jullie weer op de hoogte. Vanmiddag gaat Mari weer naar het huis. Kijken naar de vorderingen. En ik denk zo maar, dat ik ook eventjes mee ga….

Fijne dag!

Liefs, Sanne