Selecteer een pagina
Dag 11:

Ik heb niet zoveel gedaan…. Ik ben ontzettend moe. De stress van de afgelopen tijd gaat nu z’n tol behoorlijk eisen. Ik lig op de bank en ben helemaal niet fit. Bo is ook niet echt fit…. Dus dat schiet ook niet echt op. De keuken is geleverd vandaag. Yes! We kunnen ermee aan de slag. 
Mari is in het nieuwe huis bezig geweest. Hij heeft de omlijsting van het vintage raam in de woonkamer geverfd, hij heeft nieuwe raamfolie op de ramen voor geplakt en de buitenbanken in elkaar gezet. 

Dag 12:

Nog steeds erg moe…. Niet vooruit te branden echt. Mari is in het nieuwe huis bezig met drie vrienden vandaag om de keuken van Ikea in elkaar te zetten. Fijn: die hulp! Zelf kan ik het niet helaas. En Mari in z’n eentje, dat schiet ook niet echt op. Dus vanmiddag maar een biertje en een pizza als die jongens klaar zijn. Waarschijnlijk komt niet de hele keuken af vandaag hoor…. En sowieso gaat de klusjesman nog helpen met het monteren en afstellen van de keuken, als het goed is. 

Ergens deze week…. Ik ben thuis wel al een beetje aan het opruimen. Er moet daar ook nog heeeeeel veel gebeuren en ingepakt worden. En ik ben toch nog een kastje gaan ruilen bij Ikea, die was in het wit geleverd, in plaats van zwart. Dus die moest zeker even geruild worden natuurlijk! En toen ik bij Ikea was, heb ik meteen de nieuwe oven (TJANLIG, roest vrij staal) en de nieuwe afzuigkap (ook roest vrij staal, UPPDRAG) gekocht. Alles geprobeerd in de Ford Fusion te krijgen. Bo’s autostoeltje naar de passagiersstoel verplaatst en gelukkig hulp gekregen bij het tillen van de oven (kon ik helemaal niet zelf) en toen paste toch alles erin!


Nou, idd: niet de hele keuken is af. Maar ze zijn een heel eind gekomen. Tijd voor een biertje in de zon en het eerste pizza diner in ons nieuwe huis is een feit deze zondagavond!

Dag 13:

De meneer van Beton Cire Unique is weer druk bezig geweest. De laatste muur is ook voorzien van beton cire, in de kleur: nacht. Als de waterafstotende laag eroverheen zit, droogt dit heel donker op, als het goed is en is het bijna zwart! 
Ik zelf kan weer niks vandaag…. Ik ben echt uitgeput…. En meer dan thuis een beetje opruimen en inpakken zit er helaas niet in.

Dag 14:
Vandaag gaat Mari met Jeroen (de klusjesman) aan de slag met de keuken. Daar gaat nog wel even wat tijd in zitten.
De leidingen moeten omgelegd worden, het apparatuur aangesloten en op de juiste plek en de keuken moet waterpas en helemaal gesteld worden. Dat is het meeste en lastigste werk van een ikea keuken…. En dat luistert heel nauw. Want als 1 kastje niet geheel recht en waterpas staat, sluiten de lades niet en doet het apparatuur het ook niet goed. Dus dat is nogal belangrijk….
Ik ben benieuwd…. 

De waterafstotende laag zit er op in de badkamer. Dus het werk van Beton Cire Unique zit er ook op. Het is prachtig geworden! Precies wat ik in m’n hoofd had!

Link naar de vlog:
Ik houd jullie op de hoogte! 

Liefs, Sanne