Selecteer een pagina

Daar gaan we weer. Bij een nieuw huis, hoort ook een reeks nieuwe blogposts over de verbouwing natuurlijk. Dus wil jij volgen hoe het er in ons nieuwe huis aan toe gaat? En hoe de verbouwing vordert? Lees dan deze updates hier op mijn blog.

Wat is er tot nu toe gedaan?

Nou, er is heel veel gesloopt. En nog niet eens alles is gesloopt wat we eigenlijk gesloopt willen hebben. Voor veel dingen hebben we een vergunning nodig van de gemeente. Deze wordt ergens eind deze week aangevraagd…. En daar kan dan nog weer acht weken over heen gaan, voor we antwoord krijgen. Dus dat duurt nog eventjes. Voor de dingen waar geen vergunning voor nodig is: daar zijn we (of eigenlijk de klussers) al mee begonnen.

En daar komt me toch een hoop puin vanaf! Niet normaal. Containers vol…. Elke dag een nieuwe container. Elke dag zit ie weer vol.


Ik probeer er zo vaak mogelijk langs te gaan, maar dat is toch met werk en die twee kleine druktemakers lastiger dan ik dacht…. We hebben een Pools klusbedrijf en die jongens werken keihard. Ze geven me alleen niet zo vaak als ik zou willen een update…. Dat is eventjes wennen. Maar Mari zegt dat ik het toch een beetje moet los laten. Dit is gewoon hoe hij te werk gaat en dat is niet anders.

Dus voor de update moet ik zelf ook echt langs gaan. Dus dat zal ik de komende tijd veel gaan doen, denk ik.

Dit plafond is er na het slopen van de zachtbord platen tevoorschijn gekomen! Dit laten we zo! Of we gaan eventueel nog kijken wat het kost om het te laten zandstralen…. Iemand daar ervaring mee?

Het is maar goed dat alle plafonds er overal uit zijn gehaald. Want overal zat dus nog stro….


Er is blijkbaar ooit brand geweest…. En dat is verborgen met platen ervoor (die overal tegen het plafond aan zaten). Maar eventjes kijken hoe wij dat weer kunnen gaan wegwerken en oplossen dan.

Wel echt leuk om elke keer te zien wat er dan weer gebeurd is! Maar ook elke keer een beetje spannend, omdat het echt zo veel is wat er nog gedaan moet worden….

Maar goed, dit licht op deze bovenstaande foto’s: daar doen we het natuurlijk (onder andere) allemaal voor!

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs, Sanne