Selecteer een pagina

Het hele financiële gedoe met de aannemer krijgt vast nog wel een staartje. We hebben een andere klusjesman langs laten kom en om een inschatting te maken van alles wat nog niet is gedaan of wat niet goed is gedaan. Aan de hand daarvan en zo’n 185 foto’s hebben we een mail gestuurd met waarom wij niet vinden dat we nu achteraf opeens nog allemaal geld moeten betalen. Maar vervelend is het wel. Ik zit er constant aan te denken en ben er dus veel mee bezig.

Ondertussen doen we zelf steeds elke week wat kleine klussen. Nou, ja, kleine klussen…. De pergola neerzetten en in elkaar zetten was een behoorlijke klus eigenlijk. Maar…. Het is uiteindelijk gelukt! En hij staat!

Het ziet er erg gezellig uit zo in de tuin. Nog wat meer planten erbij en iets verzinnen op de ondergrond van de tuin (de tegels die er nu liggen vinden we niet heel mooi…. En we willen eigenlijk in de rest van de tuin het liefst gras of grind of houtsnippers….) en dan is het al best wel een hele toffe tuin. Het hoeft niet heel erg aangelegd te worden. Mag best een beetje een wilde tuin zijn. Maar hij moet wel goed begaanbaar zijn (ook voor de kids), dan hebben we er tenminste ook echt wat aan.

Het heeft heel wat voeten in de aarde, zo’n project als dit….

Ook moet de hele wc beneden opnieuw gedaan worden. Dat was even helemaal verkeerd gegaan en trok niet meer door. Zat pur in de buis……… Dus ja, dan wordt door trekken lastig. Goor gebeuren en helemaal shit (….) dat dat dus weer opnieuw moet. Kost weer veel geld en weer werkmannen in huis dus volgende week….

Ik doe ook elke week wel wat schilderwerk. Dus her en der begint dat ook op te knappen. Maar er staan ook nog steeds wel 1001 klusjes op de lijst hoor. Dus dat gaat verder. Elke week weer….

Dat heb je, met zo’n enorm project…. En dat is ook niet erg.

Liefs, Sanne