Selecteer een pagina
Dagboek verbouwen en verhuizen @enstijl:

Woensdag hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis! Wat een spannende dag! Eerst inspectie in het nieuwe huis en toen door naar de notaris. Daar hebben we allebei onze handtekening gezet. Zo ook de verkoper. Dus toen was het huis van ons! Jeeh! Meteen naar het huis gegaan daarna en voor het eerst zelf de sleutel in het slot gedraaid en naar binnen gegaan zonder een makelaar of oude eigenaar erbij. Bijzonder. Zo veel zin om aan de slag te gaan!

Vlog: https://www.youtube.com/watch?v=2HKRaljdJ9c

Dag 1: 

Inventarisatie van wat er allemaal echt moet gebeuren. De klusjesman gaat s’middags meteen aan de slag met het slopen van de badkamer.


Wij gaan zelf eens kijken hoe de houten ondervloeren onder het laminaat boven eruit ziet…. Valt een beetje tegen…. Dus hier moeten we toch iets anders op verzinnen. Wat een herrie in huis: zo’n klusjesman! De laminaat vloer in de woonkamer gaat eruit. Daar komt een mooie houten vloer te liggen. De wc muren en het plafond heb ik zwart geverfd met zwarte schoolbordverf. De muren waren chocoladebruin. Wat een verschil! En we kunnen er zo dus leuke teksten neer kalken met krijt! Ook hebben we alle gordijnen overal weggehaald. Die waren allemaal donkerbruin…. Nu al een verfblaar op m’n vinger.


dag 2:

We gaan de keuken met beleid slopen. 
De kastjes allemaal van de muur af. Ik heb onze slaapkamer geverfd. Twee muren waren lime groen…. Nou, dat vind ik dus helemaal niks, zoals jullie misschien wel geraden hadden. Dus deze muren hadden twee lagen witte muurverf nodig. 
Ook de ikea kast die de oude eigenaar had laten staan, moest eraan geloven en verfde ik ook wit, met muurverf. Ik heb het houtwerk in Bo’s kamer (dat eerst chocoladebruin was), wit geverfd. 
En ik heb dierenstickers van Kek Amsterdam op de muur geplakt als verrassing voor Bo. Dat heeft ook wel een paar lagen nodig. De klusjesman sloopt rustig verder in de badkamer. M’n haar zit onder de witte verf…. Maar het knapt wel echt op. Klussen met een kind erbij is dus niet zo handig…. 

Dag 3: 

Ik heb nog een laagje verf op het houtwerk in Bo’s kamer gesmeerd. Nu ben ik er wel klaar mee, dus vind ik het gewoon goed genoeg. Ik ben langs de ikea geweest nadat ik Bo opgehaald heb van de opvang om een vloer te halen. Die is dus te zwaar voor mij om te tillen. Andere keer maar terug…. Daarna ben ik op zoek geweest naar een paneeldeur voor in de woonkamer…. Ook niet geslaagd. Het sloopwerk is allemaal gedaan in de badkamer en er worden leidingen aangelegd op de plekken waar het moet komen. De keuken is opgehaald en dat scheelt enorm! De tegels van de keuken bikken we van de muur af. Eerste meubel wordt geleverd: een vintage houten werkbank!

Vlog: https://www.youtube.com/watch?v=ZjtZvvAuD6A&t=3s


Dag 4: 

Niet goed geslapen. M’n hoofd loopt over van ideetjes. De klusjesman gaat vandaag ook even door nog, in het weekend dus. Het bad staat al! We zijn naar de ikea geweest en hebben een hoop pakken laminaat voor de twee bovenverdiepingen gekocht. Ook is Jan, een bevriende schilder, bij ons langs geweest en heeft de hele woonkamer inclusief plafond “stralend wit” van flexa geverfd met een verfspuit. Dat is een fijn apparaat zeg! Wat een verschil. En wat valt het dan ineens op hoe gelig het houtwerk in de woonkamer is…. Daar moeten we dus echt wat aan doen. Langs de bouwmarkt voor tegels in de badkamer. Niet gevonden wat we willen…. 
Ook maakten we vandaag een gat in de woonkamer muur, waar een oud houten raam in komt, zodat je een doorkijkje hebt naar de gang met (over een tijdje) een mooie lamp.

Vlog:
https://www.youtube.com/watch?v=GAJOqIT4I6c
Ik houd jullie op de hoogte van onze verbouwing! 

Stay tuned!

Liefs, Sanne @enstijl