Selecteer een pagina

Nou, hier is ie weer hoor: de verbouw update. Het gaat volgens mij redelijk op schema daar in de oude school. Ik probeer er niet meer dan 1 keer per week te zijn, ook om het juist een beetje los te laten. Ik probeer om er niet teveel controle over te willen hebben. Omdat ik die gasten gewoon hun gang moet laten gaan. Wel moeilijk hoor, af en toe, omdat het best wel in gaat tegen mijn natuur. Maar: ik leer…. 

Wat het leuke is aan maar 1 keer per week daarheen gaan is dat je wel meteen veel verandering dan ziet!


Nu zijn ze vooral bezig met elektra en de riolering (alles moet nieuw….) en dat gebeurt natuurlijk veelal achter de wanden. Dus dan valt het nog mee met de vordering. Maar als ze dan opeens de muren dicht gaan maken, zie het echt wat gebeuren! Dan ontstaan er kamers en ruimte. Je ziet hoe groot de overloop is en de hal en of dat groot genoeg blijkt te zijn. Dat komt voordelig uit bij ons. Valt ons mee. Dus dat is heel fijn!

Wel zie ik nu ook elke keer als we daar zijn hoeveel er nog moet gebeuren…. En dat geeft me wel een beetje stress. Zeker omdat we voor sommige dingen nog steeds aan het wachten zijn op de vergunningen van de gemeente. We willen het hele dak vernieuwen (is ook hard nodig) maar dat zouden we heel graag in december laten gebeuren. Ook omdat je nog dit jaar een hogere subsidie krijgt voor het verduurzamen van je huis. Maar goed, als die vergunning nog een paar weken duurt, dan zit het er niet meer in voor 2020. En dat zou wel echt heel erg balen zijn. Scheelt ons enorm veel geld waar we bijvoorbeeld de ook nodige deuren naar de tuin van zouden kunnen betalen.

Dus ik begin het nu best een spannend te vinden….

De verhuizing staat nu gepland op 19 februari 2021. Maar dat wordt denk ik toch wel krap….

Misschien maar eventjes over nadenken om dat nog wat te verzetten….

pictures: @enstijl

Liefs, Sanne