Selecteer een pagina
Het is weer januari geweest hoor: de maand dat heel veel mensen hun vakanties gaan plannen. Zo ook wij: we hebben het allemaal geboekt. Er wachten een aantal hele leuke tripjes op ons. In april dit jaar zijn Mari en ik vijf jaar getrouwd. En dat moeten we wel even vieren natuurlijk. Gelukkig zijn mijn ouders zo lief om drie nachtjes te willen oppassen op de kids.
Dus we gaan samen drie nachtjes naar: Lissabon. Dan moet ik dus weer vliegen. Beetje eng wel weer hoor. Beetje boel.

Maar ik ga ervoor! En ben erg benieuwd naar Lissabon! Iemand nog waanzinnig goeie tips?
In de zomervakantie gaan we met z’n viertjes erop uit. In de zomervakantie wel echt. Dan is het allemaal stukken duurder, maar Bo is vijf, dan zes, dus hij moet gewoon echt naar school. Hij gaat dan zelfs na de vakantie naar groep 3. Dus best spannend allemaal. 

We gaan in een huisje in Zuid-Frankrijk eerst een klein weekje vertoeven. Een huisje via Airbnb met een eigen zwembadje erbij. De omgeving daar kennen we goed, dus we weten waar we moeten zijn voor de mooie baaitjes, leuke dorpjes en waar we een lekkere pizza kunnen afhalen om op het strand op te eten. Daarna rijden we door naar de Ardeche, waar we in een safaritent van Tendi gaan slapen, op een nieuwe locatie van Tendi:
Camping Saint Amand.

We hebben al eerder (meerdere keren) in een safaritent van Tendi geslapen en dat is elke keer zo goed bevallen.pictures: @enstijl


Ook daar heb ik veel zin in! De vorige keer dat we in de Ardeche waren, hadden we nog geen kids en ben ik daadwerkelijk de hele week dat we daar zitten zo ziek geweest als een hond en heb ik alleen de tent van binnen gezien. Ik hoop dat ik nu iets meer van de omgeving zelf ook kan gaan bekijken.

In de herfstvakantie hebben we ook al wat staan. Want ja: we gaan dan weer naar Marrakech. Sinds we daar zijn geweest heb ik heimwee naar de stad. De prachtige kleuren overal, het licht, de souks vol moois. Ik denk er heel vaak aan. Een en al inspiratie vond ik daar. Dit keer gaan we met de kids! Dat is natuurlijk wel even anders en ook echt wel weer spannend. Is het wel een stad om te bezoeken met kinderen? Drie nachtjes verblijven we weer in dezelfde riad als waar we vorige keer geslapen hebben: Riad Zaouia44.

Picture: @enstijl

Na de drie nachten, huren we een auto op het vliegveld en rijden we naar The Berber Lodge waar we vier nachten overnachten. 


Dat lijkt me echt te gek! Er is een zwembad, maar dat is niet verwarmd. Hopelijk is het dan nog ok weer, waardoor we daar wel even in kunnen springen elke dag. We willen lunchen in de woestijn…. En we gaan 1 dagje weer terug naar Marrakech, maar wel buiten de medina, om Jnane Tamsna te bezoeken. Je kan daar ook slapen. Maar wij kopen een daypas incl. lunch om de hele dag daar een beetje te vertoeven.

Normaal gaan we alleen eventjes weg in de zomer. Nu staan er dus al een aantal tripjes op de planning. Wat heerlijk! Echt iets om naar uit te kijken!

Goeie plannen zo toch?
Hebben jullie de vakantie alweer gepland?

Ik ben benieuwd!

Liefs, Sanne