Selecteer een pagina
En ja hoor: het is januari en dan begint het altijd te kriebelen om vakantieplannen te maken. Bij veel mensen tenminste…. 

En ook bij mij! Al moet ik zeggen dat ik dat eigenlijk in september alweer een beetje had. Zeker omdat ik vorige vakantie zwanger was en in Italië…. Wil ik eigenlijk nog wel terug naar Italië misschien dit jaar om wel van alle kazen, lekker eten en vooral lekkere wijnen te kunnen genieten.

Ik ben zelfs altijd tijdens de vakantie alweer bezig met wat ik volgend jaar zou willen doen. Maar dat is een ander “probleem”. 
En dat is ook meteen ook een soort goed voornemen voor dit jaar: meer leven in het nu en genieten van datgeen wat ik aan het doen ben op dat moment. Maar zoals ik al zei: dat is een ander verhaal! 

Ik ben in ieder geval nu in januari onwijs aan het nadenken over een leuke vakantie voor de zomer 2018.
Er is in 2017 natuurlijk wat veranderd. We hebben nu twee kinderen, dus een echt gezin. Dan moet het ook een echte gezinsvakantie worden, denk ik.

We gaan dus deze zomer voor het eerst op vakantie met z’n viertjes. Dat verandert de boel wel een beetje. We kunnen niet meer die twee-persoonskamer boeken in een hotelletje en dan gewoon Bo tussen ons in leggen in het grote bed. Er is nu ook wel degelijk plek nodig voor een slaapplek voor de baby en een apart bed voor Bo (die immers deze zomer alweer vijf wordt….). 

Vorig jaar hebben we een hele leuke vakantie gehad in Italie. In de Le Marche streek om precies te zijn, waar we in een Tendi safaritent verbleven in juni. Nog voor het hoogseizoen, wel prettig en nog lekker rustig op de campings.

De safaritenten van tendi zijn volledig uitgerust en hebben zelfs een badkamer en wc. Dit is wel zo prettig, dan hoef je s’avonds en s’nachts niet je tent uit om te gaan plassen in het sanitair hok. Ik vind kamperen wel leuk…. Maar het liefst wel met een beetje luxe. Zoals dus in zo’n tent.

We stonden op camping Paradiso in de Le Marche streek. Een streek waar wij nog nooit geweest waren. De kustlijn is wel wat anders dan we gewend waren, maar het is een mooi stuk van Italie. In het plaatsje Casteldimezzo (waar de camping is) is een mooi restaurant met uitzicht over de zee, waar je erg lekker kan eten. Dichtbij zijn er een aantal leuke plaatsjes die de moeite waard zijn en ook Rimini hebben we even bezocht en is verrassend leuk (zeker in het voorseizoen dus….).
Een van de leuke plaatsjes in de buurt is Gradara, met een mooi oud kasteel. Daar vond Bo het geweldig en zeker ook alle winkeltjes vol ridder spullen ging niet ongemerkt voorbij….


De camping is heel kindvriendelijk en heeft een heerlijk zwembad waar we elke dag wel een keer ingesprongen zijn. Tendi heeft tenten op veel plekken in Europa! Zo fijn! Wellicht gaan we op die manier ook wel eens naar Portugal of naar een (voor ons) onontdekt stukje Frankrijk.

Omdat je ook een keuken in de tent hebt, kan je lekker zelf maaltijden zoals deze maken.

Ik heb eigenlijk wel weer zin in een luxe kampeervakantie zoals deze. Zeker als ik de foto’s dan weer terug zie. Doe mij maar weer een weekje Italie of Frankrijk, in zo’n fijne tent. Volgens mij heeft tendi nu ook tenten in Spanje!

Ik denk dat dat met een baby ook zeer fijn toeven is: alles bij de hand en voor jezelf en toch dat gevoel van gezellig kamperen: ideaal! 

Tendi: here we come!

Zijn jullie al plannen aan het maken? Of wachten jullie daar nog eventjes mee?

Liefs, Sanne