Selecteer een pagina
We zijn weer terug! Gister in de namiddag zijn we thuis gekomen van een fijne vakantie. Ook een intense vakantie (misschien hebben jullie er via instagram al wat van mee gekregen), maar ook een fijne vakantie. Met twee druktemakers (en dan vooral met Bo) is een vakantie met kinderen een onwijze uitdaging, maar toch is het handig als ik wat tips met jullie deel, denk ik.

Op de heenweg hebben we de rit in twee keer gedaan. Dat is wel zo fijn en zelfs met 1 tussenstop vonden de kinderen (en wij stiekem zelf ook) het echt wel meer dan lang genoeg rijden….

De eerste nacht sliepen we in Longeau, in een soort houten bungalow die ik had geboekt via booking.com. De inrichting was echt om te janken, zo erg. Maar de camping waar de hut op stond was ok, we konden er een pizza eten na de lange rit en ik heb, terwijl Bo en Mari bij een of andere Franse clown op de camping gingen kijken, met Jip naar de zonsondergang kunnen kijken bij het meer. 

De volgende middag kwamen we rond 17.30 uur aan in onze airbnb in Marseille.
Ik had dit al een tijd geleden geboekt. Het is altijd maar de vraag hoe zo’n airbnb er in het echt uitziet. Maar dit was echt fijn. Een hele fijne ruime tuin met een prive zwembad voor ons alleen! Elke dag was het lekker weer, ongeveer 29 graden, dus perfect om ook elke dag even te zwemmen.

Dit is de airbnb waar wij zaten. Ik had de link dus al genoemd in een eerdere blogpost. Zag dat het tot juli 2020 vol zit. Nou…. Daar gaat mijn geheime adresje, haha.

In de buurt van Marseille heb je het stadje Cassis en daar zijn Mari en ik al jaren fan van. We zijn er zonder kinderen geweest en nu dus een aantal keer met. En het verveelt nog steeds niet. Erg tof dat we daar een vuurwerkshow hebben kunnen kijken op een van de avonden.

Ook fijn: ik was er (ook een beetje noodgedwongen….) een dagje alleen op uit met Bo. Toen ben ik met hem naar Cassis gegaan en wel naar het ons welbekende baaitje: La Bestouan. Daar kan je je auto parkeren en heb je meteen een fijn lunch tentje, naast het hotel: Le Jardin d’Emile. Prima lunchen kan je daar en daarna neem je een duik in de zee van het baaitje.

Ook een leuk dorpje aan de kust, ongeveer 3 kwartier vanaf Marseille is: La Ciotat. 

Ook hier waren Mari en ik al geweest. Ga zeker even een pizza halen bij Chez Robert aan de Arene Cros en eet deze op op het rotsige strandje daar. “Dit is nou het leven” zei Bo toen we daar ’s avonds lekker een pizza gegeten hadden en wat steentjes in het water gooiden. 

Marseille is een toffe stad, vind ik. En de omliggende strandjes zijn mooi en waren dichtbij onze airbnb. Aan te raden rondom Marseille: Plage du Prado, Plage du Prophète.

In Marseille heb ik een heel tof mini stukje Marrakech ontdekt. De winkel JiJi verkoopt alles wat je in de souks ook kan vinden en voor redelijk redelijke prijzen.


De winkel kan je vinden aan: 16 Rue D’Aubagne 13001 Marseille. Zeker de moeite waard!

Dus je snapt het: ik heb een aantal souvenirs daar gekocht. Dat kon ik niet laten.

Wat ik ook niet kon laten, was wat styling doen in de airbnb. Er was een mooie vakken kast. Erg tof: want zo kan je blijven stylen en mooie beelden maken. Zo’n kast zou ik wel graag willen in het nieuwe huis!

all pictures: @enstijl
Op zaterdag de 17e augustus zijn we naar de Ardeche gereden. Een stuk van ongeveer 3 uur, maar door een aantal files, duurde het helaas toch weer wat langer.

Maar: onze safaritent van Tendi stond voor ons klaar hoor.

Deze tenten staan op camping Saint Amand in een prachtig stuk van de Ardeche. De camping heeft een leuk restaurant waar je ’s avonds een pizzaatje uit de houtoven kan eten en s’ochtends broodjes (op bestelling) kan halen. En natuurlijk een ijsje tussendoor. De tenten hebben een toilet en ook een fijne douche, zodat je dus niet met een rolletje wc papier (wat overigens vaak roze is in Frankrijk, dus zo erg ook weer niet….) over de camping heen moet. Ik vind dit echt een must. Anders doe ik het gewoon niet: dat kamperen.

De Ardeche is echt een prachtige streek. Veel Nederlanders wel… Maar dat geeft niks. Op Camping Saint Amand viel het ook hartstikke mee. De meesten waren Frans daar.
Een weekje op een camping is voor Bo heftig, maar ook leuk. Nieuwe vriendjes maken en daarmee leuke dingen doen beviel hem wel. Hij had op dag 1 al een soort vriendinnetje en daarmee ging hij vissen en rondjes lopen over de camping en op het springkussen.

Over tendi later nog wat meer!

Na een week op de camping had ik toch ook wel weer behoefte aan wat meer privacy. Dus dat we de vakantie mochten afsluiten met 1 nachtje in een luxe loft in Dijon, was wel heel erg fijn. 

Jip sliep in haar campingbedje.
In deze airbnb zijn we eerder geweest, toen Bo twee was ofzo. Geinig om het terug te zien in het gastenboek!

Ik heb hier weer heel wat foto’s kunnen maken en veel inspiratie op gedaan. Binnenkort komt daarvoor een aparte blogpost online.
Ik krijg daar altijd veel energie van. Ook hebben we fijn even gewinkeld in Dijon. 
‘S avonds heb ik gekookt in het appartement en omdat Jip moest slapen (en dat niet doet als ze onze stemmen hoort) zijn Bo en ik nog even een rondje wezen doen in Dijon. Erg leuk: met een verlichte fontein kon Dijon voor Bo al weinig meer fout doen. En zo ook voor mij.

Na 2,5 week zijn we vermoeider dan ooit, maar hebben we weer toffe dingen gedaan en ook leuke herinneringen gemaakt. En niet te vergeten: een aantal souvenirs mee naar huis gemaakt om aan deze vakantie terug te denken.

all pictures: @enstijl
Hoe was jullie vakantie?

Liefs, Sanne