Selecteer een pagina
De samenvatting van onze twee weken vakantie? Enerverend wel…. Weer heel wat geleerd. Over mijn kinderen en over mijzelf. Twee weken met elkaar op pad, laat je wel inzien wat je wil in een vakantie. Maar alsnog zijn we daar nog niet helemaal uit. 

Ik weet wel wat ik leuk vindt in een vakantie. Ik wil naar Marrakech, inspiratie op doen op mooie plekken en mooi weer. Daar krijg ik energie van. Het ultieme vakantie gevoel heb ik alleen ooit ervaren in The Berber Lodge in Marokko.  Ik was er zelfs een beetje stil van, omdat ik dat nog nooit echt had ervaren. Maar daar had ik het helemaal. Ook de tweede keer dat ik daar was. En hopelijk ook de derde keer.

De accommodatie is erg belangrijk voor mij. Waarom zou ik op vakantie in een lelijkere plek gaan zitten dan waar ik zelf woon?

Ik vind wat verder rijden niet zo erg, maar Mari ziet dat niet zo zitten. Dit jaar konden we ook niet vliegen natuurlijk. En ik vind vliegen nog steeds niet heel leuk. En met twee kids vliegen hebben we nog nooit gedaan. Ook moet je zoveel troep meenemen op vakantie, dat een auto vakantie toch wel erg fijn is. Maar goed: dan dus dat afstand dilemma waar Mari en ik het vaak over hebben. We rijden dan wel in stops, maar elke nacht een andere accommodatie zorgt voor veel onrust. En in 1 keer doorboeken is gewoon veel te vermoeiend en echt niet leuk voor de kinderen.

Maar wat ik wel echt zeker weet van een vakantie: het moet ook voor de kinderen leuk zijn. Anders kan je zelf ook voor geen meter genieten. Dus eigenlijk is het nog zelfs belangrijker dat zij het naar hun zin hebben. Hoe hebben zij het naar hun zin? Nou, voor Bo werkt dat soms ook nog weer net even anders. Als hij zich verveelt gaat het meestal niet zo goed, maar als hij totaal hyper en overprikkeld raakt, ook niet…. Dus de balans daarin zoeken is een behoorlijk karwei. 

Een week lang op dezelfde plek in een (prachtig) huis in de Ardennen vond hij na drie dagen eigenlijk wel genoeg. Gelukkig hebben we toen nog een kasteel ruïne bekeken en zijn we nog een dagje naar Luik geweest voor wat winkels. Dat maakte het iets minder saai. Ik dacht dat een rivier, een visnet en de natuur de hele dag genoeg ingrediënten waren voor een top vakantie. Maar zo makkelijk is het dus toch niet helemaal. Ik vond het op een gegeven moment ook zelf wel een beetje saai worden en ik baalde ervan dat het niet zulk mooi weer was…. Dat is toch een beetje wat je wil op zomervakantie, dat je voornamelijk buiten kan doorbrengen.

Op de camping was het eigenlijk goed te doen voor Bo. Hij kon fijn mee doen met het animatie team (ook al waren de leidsters en leiders Duits daar) en hij maakt dan snel vriendjes. Dus dat is top. Jip kon niet echt mee doen nog, te klein voor. En daar baalde ze dan wel weer van.

Wat ik dan weer wat minder vindt aan kamperen is the lack of privacy en dat als het koud is en niet echt lekker weer, dat ik dan lig te verkleumen in bed…. En daardoor voel ik me niet bepaald beter in mijn lijf….

Begrijp me niet verkeerd hoor, ben super dankbaar voor het feit dat we dit jaar überhaupt een paar keer weg hebben kunnen gaan. Dat is natuurlijk heel erg fijn. Maar vakantie is bij ons op de een of andere manier ALTIJD een uitdaging….

Het laatste nachtje hebben we in Amsterdam geslapen en zijn we even naar ons “eigen” strand geweest (Bloemendaal aan Zee). En dat was eigenlijk ook best wel prima.

Waarom dan niet volgend jaar een vakantie in eigen land en ook gewoon vanuit huis? Dus wel leuke dingen doen, naar het strand, naar een pretpark, dagje lummelen en dan weer picknicken en wandelen ergens, maar s’avonds wel lekker in je eigen nest slapen allemaal en daardoor het ritme voor de kinderen erin houden? Klinkt eigenlijk zo gek nog niet. Behalve als je dan die twee weken dus regen hebt….

Dus wat we volgend jaar doen?
Geen idee eigenlijk….


Wat ik wel weet dat Bo zeker na een aantal dagen thuis alweer mist. En ik eigenlijk ook wel. Een lange vakantie op 1 plek zal het dus niet zo snel worden. Of we zullen elk jaar naar hetzelfde plekje moeten gaan, waar we bijna zeker mooi weer hebben en waar in de omgeving genoeg te doen is. Dan heeft Bo een soort thuis en ook de nodige dingen te doen.

Dus…. Wie heeft er een huis in Zuid-Frankrijk of op Ibiza? Mooi gestyled zodat ik me vermaak en in de buurt van een fijn stadje of dorpje, het strand, de zee en waar het bijna altijd mooi weer is. En oh ja: wie tovert die plek dan even op twee uur rijden van huis? Dank je wel voor de gouden tip alvast!

Liefs, Sanne