Selecteer een pagina

Dit jaar gingen we niet naar het buitenland. Even niet zo handig, met al die steeds wisselende, rare regels, verplichtingen enzo. Maar ook: geld wise is er veel geld in de verbouwing gaan zitten joh…. Dus ja: in Nederland op vakantie it was. En dat is dus echt zo gek nog niet. Stom weer hadden we wel. Dat was wel echt heel jammer. Maar goed, ook dat weet je van Nederland. Dus daar had ik me al een beetje op ingesteld. Ook is een vakantie met kinderen natuurlijk wel anders dan met z’n tweetjes. De hele vakantie staat eigenlijk in het teken van de kids. Dus gingen we vier nachtjes weg. Een soort mini vakantie. Eerst sliepen we twee nachten in het Van der valk hotel de Cantharel in Apeldoorn. Van van der valk verwachtte ik niet super veel, eerlijk gezegd, maar echt jongens: dit hotel is te gek.

Het is mooi, de kamers zijn ruim (zeker een familie kamer zoals wij die hadden) en mooi en de wellness tuin is te gek. Ook is de omgeving natuurlijk prachtig en daar is ook genoeg te doen. De Cantharel biedt ook de mogelijkheid om vanuit het

“’t Buitenhuisje” verschillende outdoor activiteiten te doen.

Echt heel erg tof! Zo hebben de kids een mini landrover gehuurd en een tochtje gemaakt. Een uurtje kost 25 euro en ze vonden het fantastisch. De tour is meteen een soort kaart lezen/speurtocht, dus dat viel, zeker bij Bo, goed in de smaak. Jip vond het rijden nog een beetje spannend. Dus wellicht is het voor de leeftijd vanaf 5 jaar het leukste?

De volgende dag hebben we zelf voor een dagdeel een grote mensen Landrover gehuurd. Voor ook een tocht: de wild tour. Langs verschillende plekken reden we waar we wild konden spotten….

We hadden wat dat betreft niet veel geluk en het was ook niet echt super lekker weer. Maar momenten was het droog en de tour was ondanks het weinig gespotte wild, toch wel echt te gek. Dat rijdt lekker joh: zo’n enorme Landrover.

De familie kamer is lekker ruim, met een eigen stapelbed voor elk kind (met eigen tv!!!!) en een bureautje waar ze kunnen kleuren en lezen.

We hebben ook weer eens sinds heel lang (corona……..) kunnen zwemmen. Bo wist bijna niet meer hoe het moest en Jip had al helemaal geen idee meer. Maar we hebben in de wellness tuin (een stukje binnen zwembad en een stukje buiten zwembad) weer even goed kunnen oefenen.

Ik wil wel weer hierheen! Het is echt een heerlijke plek met kids en ook zonder kan je hier je lol op. Dan zou je nog kunnen gaan eten bij Huisje James. Waar je twee en een half kan tafelen en allemaal verschillende gerechtjes kan eten. Die 2,5 uur zitten aan tafel zit er voor onze kids echt niet in, dus dat gaan we nog wel een keertje samen doen.

Een onwijze aanrader dus: dit hotel. Voor een ideale vakantie in eigen langs!

Tot ziens weer de Cantharel: we komen zeker nog een keertje terug!

Liefs, Sanne