Selecteer een pagina

Heel veel mensen reageren op instagram altijd met: hoe vind jij toch altijd zulke leuke plekjes? Ik heb daarom even een top tien leuke spots opgeschreven voor een nachtje of weekendje weg in eigen land.

Wellicht zit er iets voor je tussen? Misschien alvast iets proberen te boeken voor de herfstvakantie?

Dit is niet perse echt een top tien op goeie volgorde trouwens hoor, meer een lijstje. Met tien tips.

10. Hotel monastere in Maastricht is een fijn hotel als uitvalsbasis in Maastricht. Ik vind Maastricht altijd gezellig. Je hebt meteen soort buitenland gevoel en je bent er echt eventjes helemaal uit. Helemaal als je, zoals wij hebben gedaan, een scootertje huurt en door het mooie Limburgse landschap gaat touren.

9. Hotel Staats blijf ik een prachtig hotel vinden als je een bezoekje wil brengen aan Haarlem. Alle kamers zijn prachtig (wel heel kleurrijk) ingericht. Niet eens helemaal mijn stijl dus perse, maar het hotel is zeer prettig qua sfeer. In het restaurant (De Ripper) kan je ook heel lekker eten.

8. Ik vind Bergen en omgeving altijd zo’n fijne omgeving om eventjes een nachtje weg te gaan. Dit hotel is qua styling echt niet super bijzonder…. Maar de omgeving (in de duinen en met het zwembad erbij) is top! Het hoeft niet perse dit hotel te zijn, in Schoorl zijn vast ook mooie plekjes en daar is het ook heel erg mooi.

7. Ook hotel frenchie in Haarlem is altijd een goed idee. Wij wonen natuurlijk zelf in Haarlem, maar het is altijd leuk om een keer toerist in eigen stad te spelen. Dan zie je de stad toch net weer op een andere manier. En slapen in zo’n inspirerende kamer is natuurlijk nooit verkeerd.

6. Hotel Jakarta is tof als je naar Amsterdam wil. Boek dan eventjes via: Moonback, de eerlijke boekingssite. Hier kan je zwemmen, lekker eten en dolen door de indoor palmen jungle. Erg tof, dit hotel.

5. Slapen in een Tinyhouse is ook echt leuk! Wij zaten in huisje WOUD via Noma Veluwe. Huisje: Hjort ziet er ook top uit! Hier sliepen we met Pinksteren en dat was erg gezellig!

4. Wat ik echt een mooi hotel vind, is het Mother Goose Hotel in Utrecht. Ik vind Utrecht sowieso echt een dikke aanrader voor stedentrip. Er is altijd wat te doen en te zien, de grachtjes zijn mooi. Je kan heerlijk door de stad wandelen en er zijn veel leuke tentjes waar je wat kan eten.

3. Laatst zijn we in Hoorn geweest en dat heeft me echt verrast, op een leuke manier. Erg leuke stad en in de omgeving is ook genoeg te beleven. Dit prachtige, nieuwe hotel (Heavens and the Saint) in gerealiseerd in een oude kerk. Dus een bijzonder hotel in een bijzonder gebouw. De moeite waard!

2. Hotel de Cantharel in Apeldoorn (eigenlijk: Ughelen). Ik wist niet dat Van der Valk hotels echt leuk konden zijn! Niet lullig bedoeld, maar dat heeft toch altijd een beetje een stoffig imago, toch? Bij de Cantharel is dat anders. Er is hier zoveel te doen. En dit maakt het daarom een perfecte plek voor een nachtje of weekendje weg met de kids. Check ook zeker de outdoor activiteiten. Denk aan een rond tocht in een mini landrover (voor kids).

  1. Ook weer op een park, waar ik meestal niet echt gek op ben, maar dit sprak me toch wel echt aan. Hoe tof is het om tussen de wilde dieren te slapen? Dat kan dus bij Safari resort Beekse Bergen. De huisjes zijn prima ingericht en de kids vinden het helemaal te gek hier. Ook is er een zwembad, een bowlingbaan, indoor speelplek en een restaurant (met terras met uitzicht op de neushoorns….). Erg tof! Jammer dat het wel echt erg prijzig is…. Maar we gaan wel weer hiervoor sparen!

Nou, dat waren eventjes wat tips. Misschien volgen er nog wel meer. Zelf zitten we toch te denken aan de herfstvakantie in Marokko te spenderen. Hopelijk gaat dat lukken….!
Liefs, Sanne