Selecteer een pagina
We zijn weer thuis! Ook altijd weer fijn, maar wat hebben we een fijne vakantie gehad! 10 dagen zijn we in totaal weg geweest. En het waren tien hele fijne dagen zo samen met z’n drietjes. Voor het laatst met z’n drietjes op vakantie. Een gek idee, maar volgend jaar zomer is er een klein meisje bij natuurlijk! 
We hebben dit jaar voor Italië gekozen. Twee jaar geelden zijn we ook naar Italië geweest. Zo’n fijn vakantie land! Met lekker eten, goede wijn, lekker weer en een prachtige natuur. De wijn moest ik dit jaar dus overslaan. Dat vond ik wat minder…. Veel minder. Maar ik moet zeggen: heb het niet eens zo vaak per dag gemist…. 
Le Marche moest het worden. Een streek waar we nog nooit geweest waren aan de oost kust van Italië. 

Wel ver rijden…. Daar zag ik een beetje tegen op. Vooral omdat ik dus zwanger ben en al weer extra snel last heb van m’n stuitje en m’n si gewricht gebeuren als ik zit…. Maar met de nieuwe lease auto (!!!) durfde ik het wel aan. Met airco enzo…. Wel zo prettig! Italië is namelijk warm…. Hebben we gemerkt. 

De reis hebben we wel echt in stappen gedaan, ook voor Bo. Gelukkig maar, want hij begon op dag 1 al voor Amsterdam te vragen of we er al bijna waren…. 

Veel filmpjes op de iPad en gezeur later, waren we dan in Strasbourg.


Onze eerste stop. Op camping indigo hadden we een soort blokhut gehuurd voor een nachtje. Heel leuk! Er zat een zwembad bij de camping, dus Bo was allang blij. Een enorme onweer en hagel bui hebben we gezien en dat was eerlijk gezegd best wel gezellig eigenlijk!

De volgende dag op weg naar Italië. Via Zwitserland, waar je een vignet voor moet kopen (dikke tip: koop hem voor je weg gaat bij de ANWB winkel, scheelt je wachten bij de grens, waar er toch al file staat). Wel een mooi stuk: het stuk door Zwitserland. Veel tunnels, bergen, watervalletjes enzovoorts!
We sliepen in het Regina Palace hotel in Stresa. Over the top chique en kitsch: maar heel tof voor een nachtje. Zeker omdat het de laatste nacht was voor Mari terwijl hij 31 was. Zaterdag werd hij 32 en dat hebben we gevierd in de ontbijtzaal met taart en sterretjes erop (hadden Bo en ik geregeld….). Heel feestelijk zo!!
Stresa is heel leuk. Een mooi dorpje aan de lago Maggiore: waar we zeker nog een keertje naar terug willen en langer willen blijven. Op zaterdag zijn we verder gereden naar camping Paradiso in Casteldimezzo (Le Marche), waar we vijf nachten zouden overnachten in een Tendi tent. Twee jaar geleden hebben we ook al eens in zo’n tent geslapen (een totaal uitgeruste safaritent met zelfs een eigen badkamer en keuken!) en dat beviel zo goed dat we dat dit jaar wel weer wilden! Er staat een flesje wijn (man was blij….) klaar en er ligt in de badkamer een klein pakketje klaar, met een wc-rol en afwasmiddel. Dan kan je in ieder geval eventjes vooruit!
Een mooi plekje, half in de schaduw (wat wel nodig was….) hadden we, heel dichtbij het zwembad. Wat wel fijn is met zo’n waterratje als Bo. Overal wilde hij zwemmen en gelukkig mocht dat weer van de kno arts na het plaatsen van zijn buisjes. 

Tendi kiest de mooiste campings uit voor zijn tenten. Ze staan door heel Europa op prachtige campings. De eigen keuken is dus echt een voordeel: je hoeft niet elke dag uiteten dan. En de badkamer voor jezelf vind ik ook wel echt een must eerlijk gezegd. Zeker als je zwanger bent en s’nachts best wel vaak moet plassen….

Elke dag hebben we gezwommen daar. En een mooi vis restaurant met uitzicht op de zee bezocht, waar ik de lekkerste mozzarella (buffel) ooit gegeten heb en we hebben de stadjes in de buurt bekeken. Wat rondrijden in de auto met airco was vaak ook echt een fijne bezigheid…. 

Echt een aanrader, zo’n tent. Zeker ook met kinderen. Bo vond het tof dat hij zijn eigen “kamer” had, een vertrekje dat los staat van waar het tweepersoonsbed staat. Hij sliep lekker in een stapelbed, met een klamboe eromheen en heeft heerlijk geslapen (zelfs door het onweer heen geslapen).

Op de terugweg hebben we een nachtje Garda meer gedaan. Daar hadden we echt een prachtige Airbnb: een top vondst: Corte Vallio in Desenzano del Garda. 


Daarna een nachtje in Colmar. Nou, dat was een beetje de misser van de vakantie. Die zit er altijd wel tussen. Ik kan heel goed (al zeg ik het zelf he) vakanties plannen, maar er zit vaak 1 foutje tussen, dat was dus het Ibis hotel. Was niet eens zo zeer veel mis mee, maar gewoon een niet boeiend hotel, dichtbij colmar AirPort…. En niet eens goedkoop. 

Maar goed: snel weer vergeten en door naar de Belgische Ardennen, waar we sliepen in hotel: Naxhelet. Dat heeft weer veel goed gemaakt. Lekker zwemmen in het binnen zwembad en luxe doen met die kleine druktemaker die met z’n oranje zwembandjes al aan door het hotel rende naar de wellness…. En dan s’avonds wel, om kosten te besparen, in de plaatselijke frietkot (waar het hele dorpje dus was), Belgische frieten te halen als avond eten. Top! Best of both worlds. That’s how we roll!

Ik hoef nooit zo lang op vakantie. Ik heb niet echt onwijs heimwee ofzo, maar vind het na een tijdje (zoals nu tien dagen) ook wel weer mooi geweest eigenlijk. Altijd fijn om weer thuis te komen. En altijd weer vol nieuwe plannetjes en projecten voor in huis…. Dat ook.

Het was een top vakantie! Erg geslaagd! En Italië, daar gaan we zeker nog een keertje heen als ik wel weer alles mag eten en drinken. Zeker wel!

Liefs, Sanne