Selecteer een pagina
Ik kan wel updates blijven schrijven, maar er valt qua verbouwen niet zo heel veel meer te vertellen.
Afgezien van dat ik de garagedeuren aan de binnenkant heb geverfd en de muur achter de bank heb geverfd, is er niet veel gebeurd.

En dat ook wel eens lekker. Wat ik heb geleerd van het hele verbouwproces is:

– de drukte en troep in ons vind ik ongeveer het lastigste

– je moet constant iedereen achter z’n broek aan zitten…. 

Als je geen aannemer aanneemt, dan moet je dat hele aansturings proces dus zelf regelen. Nou vind ik dat gelukkig ook leuk om te doen, dus het is gelukt. Maar lastig is het vaak ook wel.

– een oud huis is nooit “af”
– ik zou het toch zo weer doen.

Maar ze hebben hard gewerkt hoor, de klusjesmannen, waardoor ons huis zo goed als af was tijdens de housewarming. Dus ik ben wel erg tevreden over het resultaat wat toch in een maand of twee bereikt is!

De garagedeuren verfde ik met een mat antraciete lak van karwei. Ik heb niet eens geschuurd of gegrond! En dat is prima. Gevoelig is het daardoor wel. Een krasje erlangs en de verf is meteen weg. Maar goed, hoeft ook niet allemaal flawless te zijn, toch?

Ook heb ik de muur achter de bank een “kleurtje” gegeven. De kleur: wheatgrass grey om precies te zijn. Deze verf is: nuance muurverf, van het merk: Le Noir et Blanc (wat ze verkopen bij Karwei. In de eethoek in ons vorige huis verfde ik de muren ook met deze soort muurverf, maar dan in een andere kleur. Eerst breng je met een roller en laagje aan. Daarna ga je er met een blokkwast nog een keer overheen. Daardoor krijg je een soort wolkend effect. Wel echt tof!

all pictures and styling: @enstijl

Zou ik het nou zo weer doen? Verhuizen en verbouwen? Ja hoor. Ik opzich wel.
Maar voor de kids echt niet. Ze hebben wel echt behoefte aan vastigheid en ze vinden het hier (Bo zegt dat, ik denk dat Jip het vindt) fijn. Ze hebben natuurlijk heel fijn de ruimte in de garage. En ik moet zeggen: dit vinden we echt denk ik niet meer zo snel in Haarlem hoor.
Dus de komende tijd zitten we hier goed.
Als ik elke week maar even een muurtje kan verven ofzo. 
Haha.

Nee hoor, er zijn nog genoeg kleine klusjes die gedaan moet worden. 
De badkraan is geleverd! Dus die kan geplaatst worden, door de klusjesman. Hoop dat hij begin deze week daar even tijd voor heeft.

Deze week wordt er namelijk hier een binnenkijker gefotografeerd. Leuk! Wel fijn als er dan een badkraan is. Anders moet ik er weer iets over heen hangen. Ofzo.

Ook de buitenkant van de garagedeuren wil ik graag nog verven. Maar dat moet zeker dan wel echt geschuurd en gegrond worden, of niet….?!

Helaas hebben we trouwens lekkage. Echt balen…. We weten nog niet precies waar het vandaan komt, dus dat wordt nog even een speurwerkje.


Liefs, Sanne