Selecteer een pagina
Haai, even een update van mijn zwangerschap. Het gaat tot nu toe goed. Ik ben vandaag officieel 12 weken, dus: we mogen het vertellen…. Had ik dus al gedaan…. Ik ben daar zelf nooit zo moeilijk in. Ook al verschillen daarover de meningen. Toen ik zwanger was van Bo hebben we het ook heel snel verteld en ook de naam hadden we al snel genoemd eigenlijk, toen we wisten dat het een jongetje zou worden. We hebben zelfs toen een jongen/meisje feestje gegeven en onze vrienden verrast met een foto op groot scherm en blauwe shotjes. Haha. Weet niet of ik het dit keer weer zou ga doen, maar ik wil zeker graag weten wat het wordt! Wij allebei! We kunnen niet wachten! Dat horen we eind deze maand….

Nou: bij de tweede zie je het dus echt veel eerder. Ik kan niet beloven dat het allemaal baby is en geen enkel deel gevulde koek of ijsjes…. Maar: al best een zwangere buik zo bij drie maanden.

Gelukkig zitten we bij Verloskundigenpraktijk Onder de Linden. Wat een prachtige, prettige praktijk! Alles onder 1 dak. De echo’s worden daar ook gedaan, door 1 van de verloskundigen die er werkt. Een van de verloskundigen die eerst bij een andere praktijk werkte waar we heen gingen toen ik zwanger was van Bo, is nu haar eigen praktijk gestart samen met nog een andere verloskundigen. Ze doen dit met z’n tweetjes! Het pand, gelegen op de hoek van de Wagenweg en de Koninginneweg, is een prachtig statig pand. Je kan er fijn je auto parkeren voor de deur. En: ook niet geheel onbelangrijk: het ruikt er heerlijk als je binnen komt. Meteen een fijn gevoel!
Ze bieden verschillende pakketten aan. Omdat mijn vorige zwangerschap en bevalling nou niet bepaald een pretje was (zachtjes uitgedrukt), hebben we voor het meest uitgebreide pakket gekozen: het Premium pakket. Ik denk dat dat wel kan bijdragen aan een betere, rustigere zwangerschap! Dit pakket houdt in: coaching, massage (yes!), tien pilates/yoga lessen en extra echo’s. Dat laatste vind ik vooral belangrijk. Eigenlijk doen ze normaal gesproken relatief weinig echo’s. Ze luisteren dan wel naar het hartje, maar ik merkte vooral de vorige keer dat ik gerust werd gesteld met de echo’s. Dat je even kan zien waarvoor je het doet. Dat je weet waarom je zo belachelijk misselijk bent en zo moe dat opstaan al een opgave is…. Ik heb nu dus al twee echo’s gehad. Eentje zelfs al bij zeven weken zwangerschap. Best spannend elke keer, maar wel erg fijn als ik het baby’tje, dat nu vier centimeter groot is ongeveer, heb gezien. Prettig ook: het echo apparaat kan verbonden worden met een handige app (Hello mom), waardoor de echo foto’s en filmpjes meteen verschijnen op mijn telefoon. De filmpjes kan ik ook bewaren en zo thuis geregeld eventjes terugkijken. 
Voor iedereen in Haarlem en omstreken (ik zou er zelfs eventjes een stukje voor rijden hoor!) kan ik deze praktijk zeker aanraden. Ik hoop dat het mij gaat helpen om dit keer ook een beetje te genieten van de zwangerschap en om de bevalling iets beter in te gaan…. 

Mijn uitgerekende datum is nu: 16 november 2017. Volgende week weer fijn een echo…. Kijken hoe het babytje gegroeid is….

Liefs, Sanne