Selecteer een pagina
Ik ben nu bijna 26 weken zwanger.
Nou, vorige maand voelde ik me opzich wel redelijk, als het gaat om uiterlijk. Veel mensen zeiden: je ziet er goed uit. En ik voelde me ook wel ok. M’n buik heeft een doel! En dat is fijn!! Maar nu…. voel ik me echt dikker worden per dag. Heb echt het idee dat ik uit mekaar plof ongeveer…. Minder…. 
Laatst was ik met vriendinnen op een feestje op het strand. Ik had het ondanks m’n dikke buik erg naar m’n zin, maar toen ik (weer eens) naar de wc moest, hoorde ik een meisje van 18 of 20 zeggen tegen haar vriendin: “die chick is gewoon zwanger, wat doet zij hier echt?!”…. Dat was wel even minder…. 

Wat ook echt lastig is, ik ben onwijs moe constant en heb heel weinig energie. Ik vind het lastig rust te nemen en soms is het ook onmogelijk. Bo rent natuurlijk gewoon de hele tijd rond om me heen. Hij heeft nu geen opvang, omdat hij vier is, maar ook nog geen school, want daar gaat hij pas in september heen. Elke keer als ik dan probeer een beetje rust te nemen, ga ik even liggen op de bank. Maar om de twee minuten hoor ik: “mag ik Diksap?”, “ik moet poepen”, “mag ik met de Lego spelen?”. Dat mag allemaal wel. Maar: daar moet ik dus blijkbaar wel allemaal bij helpen…. Slapen zit er dus niet in. Af en toe ben ik dan zo moe dat ik er een beetje verdrietig van word gewoon. Wat wel prettig is om te doen: 1 keer per week yoga/pilates les bij Praktijk onder de Linde. Soms lukt het ook niet hoor, doordat ik totaal geen energie heb…. Maar ik probeer regelmatig te gaan.

Ik krijg ook al last van harde buiken als ik te veel doe. En mijn si gewricht en stuitje…. Daar zullen we het maar niet eens over hebben. 

Maar: ik voel de baby wel elke dag enorm schoppen. Dat is een herkenbaar en fijn gevoel. Als ik ga “relaxen” (voor zover ik dat kan….) gaat zij bewegen. Dat is dan wel weer erg leuk! Heb zin in november!


En ik heb heel veel zin om hiermee rond te wandelen vanaf november! 
Waar ik ook wel zin in heb: de pretecho die we hebben over een week bij Praktijk onder de Linde. Tijdens de zwangerschap van Bo hebben we dat nooit gedaan en nu krijgen we ons kleine meisje dus al in 3D en 4D (weet niet eens wat dat is!) te zien! Cool!

Ik houd jullie op de hoogte!
Liefs, Sanne