Selecteer een pagina
Ik ben nu inmiddels 29 weken zwanger, bijna 30 weken. Een zwangerschap duurt 30 weken toch? OH NEE: 40! Duurt nog wel eventjes…. Maar deze zwangerschap voelt wel totaal anders dan toen ik zwanger was van Bo. Ik ben natuurlijk erg veel bezig met hem, het mannetje van 4 dat gewoon veel aandacht nodig heeft. Daardoor vergeet ik soms zelfs af en toe dat ik zwanger ben…. Heel eventjes dan. Want dat ben ik wel degelijk. De buik zit behoorlijk in de weg. Met slapen (kan alleen op m’n zij liggen en als ik van zij moet wisselen lijk ik wel een walvis) en zelfs met op de bank zitten, m’n schoenen aan doen (alleen nog maar handige laarzen aan, zonder veters iig) en als ik Bo moet aankleden en op m’n fiets moet zetten enzo: best lastig.
Maar het ventje van 4 loopt dus constant om me heen. Wat dat betreft wel heel fijn als hij straks naar school gaat. Aanstaande dinsdag al…. Ik weet niet zo goed of ik er wel al klaar voor ben. Wat een verandering. Hij vindt het zelf ook erg spannend. Maar aan de andere kant heb ik als Bo naar school gaat wel in de laatste twee maanden van m’n zwangerschap wat rust in de ochtend tot 14.00 uur. Dat is wel een goede timing, vind ik zelf!

Donderdagavond hadden we weer een afspraak bij de verloskundige. Ze nemen altijd goed de tijd voor je bij Praktijk onder de Linde in Haarlem. En dat is fijn. Met elke vraag kan ik bij ze terecht. Het is al een paar keer voorgekomen dat ik iets wilde weten en ik kan ze dan ook altijd gewoon whatsappen. Hip en handig! We gaan nu langzaam een beetje aan de gang met een bevallingsplan. Hoe zou ik het dit keer graag willen? Nou, iig op veel punten anders dan de vorige bevalling. Daar gingen veel dingen niet helemaal goed en duurde lang en we werden enorm lang in ons eentje gelaten omdat er nog 5 andere bevallingen waren in het ziekenhuis die nacht. Nou: was geen pretje.

De kleine is een enorm schoppertje. Ik voel haar gelukkig elke dag druk bewegen.
Vaak s’avonds, zodat ik niet kan slapen ook. Maar toch is het een bijzonder en cool gevoel.
Wordt het net zo’n druktemaker als Bo? Of een totaal ander kind? Kan ook….
Ik ben benieuwd!

Liefs, Sanne