Selecteer een pagina

Ja ja…. Daar is ze weer hoor. Met een update van de verbouwing. Zoals ik ook al had geschreven komt er dus een showroom/winkel aan huis straks bij het nieuwe huis. Je snapt het: mij kan de verbouwing niet snel genoeg gaan 😉

Maar goed, zo werkt het natuurlijk niet.

We hebben een aantal beslissingen genomen de afgelopen week. Bijvoorbeeld: we gaan toch geen vloerverwarming doen. We hebben er simpelweg het budget nu niet voor en we gaan al een aantal andere dingen doen om het huis te isoleren en dus te verduurzamen. Zo krijgen we een voorzet wand met isolatie bij de gehele gevel. De vloer wordt van onderaf geïsoleerd. En ook het dak wordt geïsoleerd. Het dak wordt helaas wel pas in april 2021 gedaan. Wat ik wel echt een tegenvaller vindt. Maar goed, we wachten op de vergunning en in de tussentijd was de agenda van de dak meneer ontzettend vol geworden. Zo ook van andere dak meneren. Dus ja. Gewoon geduldig wachten. Eerst maar eens die vergunning krijgen…. Dat duurt ook veel langer dan ik wil. Ik denk ook vooral: er moet iets aan het dak gebeuren, dat ziet de gemeente toch ook? Dus waarom duurt dat dan zo lang (wat weer extra kans op lekkages en verslechtering geeft) om een go te geven, voor zoiets als een dak?

Ze zijn wel druk bezig in het huis. De stukadoor heeft het zolder gedeelte van de eerste verdieping (wat zolder en wasruimte wordt) gestuukt op allerlei verschillende manieren. Zodat ik kon kiezen 😉

Dat vind ik dus heel fijn! Ik heb een vrij specifieke stuuk wens, dus niet zo rechttoe rechtaan. Dus dit assortiment aan manieren van stuken was top. We hebben een keus gemaakt.

Dus zo wordt de rest van de muren gestuukt.

Gisteren hebben we weer even overleg gehad. Dat hebben we elke week, soms twee keer en dan laten we hun met rust en gewoon hun gang gaan.

De 18e december gaan ze voor iets meer dan 2 weken op vakantie. Dan gaat de isolatie meneer aan de slag en hopelijk begin januari zijn de klussers weer terug en kunnen we weer verder.


Het ziet er momenteel ongeveer overal zo uit in huis. Dus alles is open. Alle riolering en elektra wordt gedaan. Als alles open ligt en je loopt er doorheen denk je wel eventjes: waar zijn we aan begonnen? En vooral: komt dit ooit nog goed en wordt dit ooit echt een woonhuis?

Ik ben zo benieuwd of het allemaal qua planning een beetje goed gaat komen….


Ik houd jullie weer op de hoogte!


Liefs, Sanne