Selecteer een pagina
Nou, de klusjesman was terug van vakantie. Maar helaas heeft kreeg hij daarna meteen griep. Dit weekend heeft Mari de keuken verplaatst. En dat is wel een hele grote verandering in huis. Dit gaat veel ruimte opleveren en zorgt ervoor dat we de eethoek aan de voorkant van het huis, bij de ramen, kunnen neerzetten. De keuken is nu het centrum van de woonkamer. Niet echt conservatief of gebruikelijk misschien, maar voor ons werkt het (denk ik tenminste). Zo kunnen we koken met veel verbinding met de rest van de woonkamer en hebben we dus vooral ook ruimte voor de tafel vooraan. En zo hebben we de eethoek en het zitgedeelte een beetje meer gescheiden. Zodat we met etentjes bijvoorbeeld de kids in de zithoek kunnen zetten en dan zelf een gesprek kunnen voeren vooraan in de kamer. Dat is nu het idee in ieder geval. In de praktijk moet nog blijken of het ook daadwerkelijk zo werkt….

Ook is dit weekend de nieuwe vloer gelegd. We waren nog steeds erg blij met de houten vloer, maar doordat we een aantal muren weggehaald hebben en de keuken is verplaatst, zaten er plekken in de vloer waar dus geen houten vloer lag…. Dit aanvullen was een behoorlijk karwei geweest en ook zeker niet goedkoop. Dus hebben we voor wit laminaat van ikea gekozen. Dat laminaat gaat binnenkort uit het assortiment, dus bij de ikea in Haarlem hadden ze het niet meer! Dus is Mari vorig weekend helemaal naar Barendrecht gereden om de auto vol te laten met pakken laminaat….

Vandaag is de klusjesman weer aan het werk om de keuken ook daadwerkelijk aan te sluiten. Het nieuwe werkblad voor de keuken komt op 23 februari. Dus tot die tijd is het nog niet helemaal af, maar kunnen we de keuken gelukkig wel gebruiken. Dit hele weekend kon dat dus niet, dus voor elk glaasje water of fles voor Jip moest ik naar de badkamer toe. En ook afwassen kon even niet…. Dat stapelt zich dus ook behoorlijk snel op zeg…. Het hele weekend eten bestellen was overigens geen straf. Dat kan ik nog wel wat langer vol houden.

Ik kan niet zo goed tegen de troep die verbouwen geeft…. Niks heeft even meer z’n eigen plek en overal staat troep! Wat dat betreft zal ik echt blij zijn als het klaar is met verbouwen. 

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs, Sanne