Selecteer een pagina
Bij deze weer even een update van onze verbouwing. 

Afgelopen weken heeft Mari een koof gemaakt naast de eettafel. 


Daar was eerst de keuken, dus er liepen nog wat leidingen en de muur was daar niet mooi. Opgelost! Op de koof hebben we nog plek voor wat mooie lijsten en kleine accessoires, ideaal. De klusjesman heeft het toilet betegeld en gevoegd. Dat is erg cool geworden! Ik had de muren en het plafond al geverfd met de kleur: gravel grey van Histor. Maar toch hebben we nu een hele donkere grijs erop gedaan van de Karwei. Daar passen de zwarte tegeltjes goed bij!


Ook ben ik met Sylvia van L’authentique aan de slag geweest met de muur boven de keuken. Dat is echt heel tof geworden. De muur heeft nu een mooie betonlook, maar is ook warm door de beige kleur.

Nu kan ik gelukkig weer een beetje foto’s maken thuis. Het resultaat van het harde werken is zichtbaar en dat is zo gaaf! Soms moet ik nog een beetje om wat bende heen fotograferen, maar waar thuis is dat niet het geval?!

De muren voor in huis (bij de eethoek) verfde ik grijs met een hele toffe muurverf van Le Noir et blanc (een verf die zr bij Karwei verkopen). De kleur: charcoal black is het geworden. De eerste laag breng je aan met een roller en de laag daarna kan je met een blokkwast freestylend eroverheen.
Het is zo tof geworden!

De muur achter de bank verfde ik ook. Maar dan lichtgrijs, met de kleur: jade pale green (ook van le noir et blanc, nuance muurverf). De witte riaddeuren komen zo goed uit en daarnaast hing ik een witte (nep) skull op.

Het plafond werd afgemaakt van de week en gestuukt en geverfd. Nu is het allemaal weer egaal. Het blijft alleen zo’n troep in huis. We hebben echt te weinig opbergruimte.
Dus ging ik van de week naar de kringloop en wat vond ik daar: de perfecte opbergkast, met veel planken. Likje verf en volgens mij hebben we dan een mooi item!

Als je verbouwt, lijkt het wel of er steeds weer nieuwe klusjes bij komen. Als je het plafond verft, moet je eigenlijk de wanden ook doen. En als je de wanden in de kamer doet, moet je eigenlijk de wanden van het trappengat meenemen. Zeker als je, zoals wij nu, een open trap hebt. En als je de muren daar dan wit maakt, ziet de trap er weer heel gelig uit…. Dus moeten we de trap eigenlijk ook nog echt wit verven! Zo blijf je dus aan de gang….
Er zijn dus echt nog wel een aantal klusjes die gebeuren moeten. Maar: beneden is het zo goed als klaar!
Wat is er nou allemaal gebeurd met deze verbouwing?

– We hebben een aantal wanden weggehaald en weer opnieuw opgebouwd, zodat we nu een open trap hebben.
– de toilet is verplaatst naar de plek waar eerst de berging zat.
– We missen nu dus een berging…. Dat is wel even wennen (waar ik voorheen alles gewoon daar in gooide, blijft er nu vaak veel troep liggen in de woonkamer….)
– Doordat we wanden weggehaald hebben, was de houten vloer niet meer in tact. Aanvullen en herstellen was te duur. Dus hebben we gekozen voor wit laminaat van ikea. Dat ligt nu in de woonkamer, hetzelfde als op de eerste en tweede verdieping.
De hal verfde ik helemaal zwart en dat pakte goed uit!
De keuken is verplaatst naar het midden van de woonkamer, dus: naar de andere kant, half onder de trap.
– Omdat daar geen gas aansluiting is, koken we nu op inductie.
– En lieten we een plintboiler aanleggen.
– En omdat we de keuken moesten inkorten, hebben we een ander werkblad en zijn twee lades van het keukenblok nu verplaatst naar onder de trap. 
– Onder de trap heeft mari een kast gecreëerd met dat stuk keuken en mooie zelfgemaakte deurtjes. De kast verfden we wit.
– De eethoek kon, doordat we de keuken hebben verplaatst, naar voren verplaatst worden. Dit geeft ontzettend veel extra ruimte in de woonkamer.
De eethoek verfden we met een hele coole grijze kleur.
Het toilet moest natuurlijk niet alleen verplaatst worden, maar ook mooi gemaakt worden. Het werd betegeld en gevoegd.
Er kwam een vinyl vloer van Beija Flor en we verfden de muren zwart (ook het plafond).
– Ik verfde nog even de muur achter het bed in de slaapkamer zwart.
– Met de betonverf van L’authentique creëerden we een hele toffe muur achter de keuken.
– Oh ja: we pakten ook nog Bo’s kamer helemaal aan en dat werd een ruimte kamer.
Oh en had ik al verteld dat ik ook niet al te lang geleden een baby gekregen heb? Ze is nog geen vijf maanden oud, maar ik kan moeilijk niks doen…. Dat is wel weer gebleken.
Nou, ik zal snel een binnenkijker fotograferen nu er heel wat dingen anders zijn in ons huis! Dus jullie gaan snel al het resultaat zien!

Liefs, Sanne