Selecteer een pagina
Nou, wij hebben Mari net opgehaald en zijn terug gereden naar Boulevard5 in Zandvoort waar we een paar nachtjes verblijven vanwege de verbouwing en het schiet niet echt op, zegt hij. Het is toch wel meer werk dan verwacht. Hij dacht veel zelf te kunnen doen onder toezicht van Jeroen (Fahner, klussenbedrijf). Maar dat gaat toch best traag. De vorige bewoner heeft het verbouwen toentertijd goed aangepakt. Het zijn niet zomaar muurtjes van gipsplaten. Maar het is een muur bestaande uit verschillende lagen. Dus: dat duurt even met slopen. Laat staan: weer opbouwen.
Dit was het resultaat van dag 1.

 Het is nog super niet klaar. Nog twee dagen wordt er geklust. Daarna gaat de klusjesman op vakantie en moeten we er toch echt zelf, langzamerhand, mee verder. In de weekenden.

Dag twee: 

We wilden ook het plafond in de woonkamer open maken. Het idee was dat er dan mooie balken tevoorschijn zouden komen en we heel veel hoogte zouden winnen (er zit nog zo’n 45 cm onder verscholen). Maar bij het openmaken van een stukje plafond bleek dat dat een enorme klus wordt. Te grote klus…. Overal zitten leidingen en balken horizontaal en verticaal en je kijkt zo tegen de vloer van de slaapkamer aan…. Qua isolatie ook niet handig. Helaas…. En had net de standaard van de hangstoel verkocht omdat ik dacht de hangstoel voortaan aan een balk op te kunnen hangen…. Hmmmzzz….

De achterwand van de wc is af. Daar moet de toiletpot aan opgehangen worden.

Het slopen is helaas geen makkelijk werkje….

Klaar!


Maar de derde dag ging het slopen best voorspoedig:

Het geeft zo’n troep he: verbouwen…. Gelukkig hebben we een laadbak gehuurd waar alles in kan.

Mijn ouwe klussert.

Cool: zo’n open trap. Geeft een veel ruimtelijker gevoel!

Nou, na een paar dagen klussen is dit het resultaat: 


Niet af dus…. Maar ze zijn al een heel stuk gekomen. Alles is wel nu stofvrij en opgeruimd, zodat het weer een beetje leefbaar is. En ondertussen wonen we dan gewoon in een onaf huis de komende tijd. Klusjesman gaat eerst op vakantie en daarna gaan we weer verder….

Ik houd jullie op de hoogte….

Liefs, Sanne