Selecteer een pagina
Nou, de zoveelste update. Nee, het is nog niet af. Wat ik heb geleerd is: je moet geduld hebben met een verbouwing. En, als je zoals wij geen aannemer aanneemt: een planning maken en proberen dat iedereen zich daar globaal aan houdt. Anders raak je het overzicht van wat er gebeurd en door wie en wanneer totaal kwijt. Ik heb ook geleerd dat ik het echt heel moeilijk vindt om dingen aan anderen over te laten. Op anderen heb ik geen invloed, dus ik kan niet bepalen hoe en wanneer ze iets doen. Dat moet ik echt proberen los te laten. Anders raak ik alleen maar gefrustreerd. Dus best wel een leerzaam iets ook: een verbouwing.

We zijn langzamerhand een beetje aan het nadenken over hoe we een voortuin kunnen creëren. Voor ons huis hebben we een stukje eigen grond. Nu wordt het als parkeerplaats gebruikt. En natuurlijk is het fijn als je je auto zo voor je huis kan neerzetten. Maar wij gaan beneden in de garage wonen. Dus dan is het nog fijner om de deuren open te kunnen gooien en daar even af en toe lekker buiten te zitten. Dus dat wordt iets met plantenbakken (verrijdbaar?), een hek en veel planten en een zitje ofzo?

De keuken staat op z’n plek. We kozen weer voor een method keuken van Ikea met Voxtorp frontjes. Het werkblad hebben we niet van ikea. Want ik wilde heel graag een heel dik betoncire werkblad….

Het werkblad is klaar. En bewerkt met het betoncire van Stone Age, in de kleur: Dutch grey dit keer. Een fijne warme kleur die goed aansluit bij de kleur van de vloer.

Kijk wat een tof dik werkblad!

De muren zijn dichtgemaakt. Moest ook wel. Want de vijftiende is de stukadoor begonnen. Dus dan moet je wel muren heb om te stuken natuurlijk.

Gelukkig is dat op tijd afgekomen. Bijna helemaal dan. De stukadoor moet over een tijdje het laatste stukje even doen. Was nog even spannend. Klein beetje stress had ik wel.

Er is een wandje geplaatst (nog niet af….) met daarin stalen ramen uit een oud gebouw. Mijn schoonvader had deze al een tijd in zijn atelier staan en wij mochten ze hebben! Het komt uit een gebouw waar Mari vroeger op de timmerclub zat en ik ook op de hobbyclub zat als kind. Toch een grappig detail. Dit wandje is een soort afscheiding tussen de speelhoek achterin en de keuken.

De keukenapparatuur is geplaatst. De oven en magnetron doen het.

Dit wordt de wc….

Hier was de keuken nog blauw….

Het mooie betoncire (base beton) van Stone Age zit op het handgemaakte werkblad. Onze klusjesman Jeroen maakte het werkblad van hout en daarover heen zit het betoncire. Het werkblad is wel 11 cm dik: zo cool! Ik heb zelf de kitchen protector erop aangebracht op een vrijdagavond….

De stukadoor is dus bezig geweest. Dat geeft toch wel altijd een onwijs vieze stoffige bende. Maar goed: gelukkig is dat beneden en zitten wij boven. Stuken geeft altijd zoveel resultaat!


We hebben een droog machine gehuurd, zodat dat hele proces wat sneller gaat. En zoals je ziet: hebben we een kerstboom. De elektricien heeft hem met zijn bus hier om de hoek opgehaald. Het is zo’n grote boom…. Die past dus niet in onze auto met twee kinderen en andere spullen erbij.


Donderdag moesten we eigenlijk een coating aanbrengen op de betonvloer. Want vrijdag moet de coating dan drogen. En zaterdag geven we een kerstfeest. Hier. Voor vrienden.
Lekker strakke timing of niet dan? Nou, dat ging dan ook niet door. 
De ruimte was te vochtig door het stuken, waardoor het geen goed plan was de coating op de vloer aan te brengen. Dus de stukloper ligt er nog. Tja…. Even kijken wanneer we dat wel kunnen aanbrengen…. Dan kan ik de boel echt een beetje meer gaan inrichten. En m’n mooie azilal kleed van rozenkelim gaan neerleggen bijvoorbeeld. Dus daar kijk ik erg naar uit.

Op zaterdag (een paar uurtjes voor het kerstfeest met vrienden….) moest ik nog een andere kraan halen. Die ik gekocht was niet van erg goede kwaliteit en hij paste niet. Dus ik met Bo nog naar ikea. We hebben een gouden kraan uitgezocht!

Boven is de raambekleding (van Inside Blinds) opgehangen en hebben we ons bed naar “onze verdieping” verplaatst. 

We slapen dus nu op de eerste verdieping met uitzicht op het bad van duravit….

Niet verkeerd toch?

Liefs, Sanne

Heb trouwens al acht keer in bad gezeten…. Groetjes.