Selecteer een pagina

Het is weer tijd voor een update van de verbouwing van ons nieuwe huis!

Natuurlijk was het eventjes kerst tussendoor, maar we zijn ook weer een stukje opgeschoten hoor.

Zo is er hard gewerkt aan de afwerking van de muren en het plafond op de begane grond. 
De vloer op de eerste verdieping heeft ook de tweede laag lak gekregen. Dat is dus nu klaar. Ben je benieuwd hoe de vloer geworden is?

Kijk dan maar eens even:


Twee lagen matte transparante hout coating (lak) van Vestingh zit erover heen. Ik moet nog wel een beetje wennen hoor. Het visgraat is wat druk en ik vind het nog steeds een beetje klassiek en warm. Maar goed: ik wen er maar aan. Want van ongeveer niemand mocht ik een visgraatvloer wit verven, dus ja….

Wat vinden jullie van het resultaat?

Bo’s kamer is zo goed als af. Daar kunnen we lampen op gaan hangen, gordijnen voor zoeken en voor de rest de deur zoveel mogelijk dicht houden zodat er geen stof meer in kan….

De kleur op de muur is: Brown Wood van Vestingh.

Nog even dit paneel verven en een sierlatje aanbrengen….

En dit houtwerk moet nog geverfd worden….

Nu hebben we eerst eventjes Oude jaarsavond en Nieuwjaarsdag, vrije dagen dus. En donderdag en vrijdag wordt er weer volop geklust in ons huis, als het goed is.

Maandag ook. Maandag wordt er een muurtje geplaatst in de badkamer. We wilden geen glazen douchewand, dus kozen voor een muurtje met een nisje erin.

En vanaf 7 januari wordt er bijna twee weken gewerkt aan de vloer op de begane grond en de afwerking van de badkamer, door Molitli. Dan kunnen er geen andere klussers in het huis. Pas vanaf 20 janauri mogen we ons huis weer in….

En dan wordt meteen de 20ste januari de keuken geplaatst door Superkeukens. Strakke planning he? Ik zit er bovenop…. En volgens mij lopen we nu nog volgens schema.

Het is zo fijn dat we niet zoveel zelf hoeven te doen.

Dat kunnen we natuurlijk ook niet echt (klussers zijn we niet echt) en we hebben gelukkig een bouwdepot waaruit we kunnen putten voor de verbouwing. Ik houd het budget constant in de gaten. Het is wel wat meer geworden dan we in eerste instantie wilden uitgeven. Dat is denk ik altijd wel zo met verbouwen. Maar we willen het ook echt graag helemaal naar ons zin maken. Dus is het het, denk ik, wel waard.

Ik houd jullie snel weer met een nieuwe update op de hoogte van de verbouwing.

Liefs, Sanne