Selecteer een pagina
De afgelopen dagen is er weer het een en ander gebeurd. De klusjesmannen hebben een wand afgemaakt tussen de kamer van Bo en het kamertje van Jip. Er is een deur geplaatst van de overloop naar het kamertje van Jip. Dat is een deur die van beneden komt. Het was een deur van een gang kast onder de trap van de begane grond. De deur naar Bo’s kamer is de deur van de badkamer van de begane grond.

Meteen even een tipje tussendoor: probeer tijdens de verbouwing te hergebruiken. Dat is duurzamer, minder duur en je houdt alles een beetje in dezelfde stijl (zeker als het om deuren gaat is dit wel mooier). Niks verdwijnt dus zomaar in de bouwbak.

Maar die bouwbak zit wel alweer vol. Dus er is alweer een een nieuwe bak…. Dat regel je gemakkelijk online.


De klusjesmannen die de laatste dagen bezig zijn geweest zijn morgen, als het goed is, “klaar”. Klaar met de klussen die we afgesproken hadden en ze hebben goed werk geleverd. Heel fijn dat ze zo last minute aan de slag konden. De schilder kan ook weer verder en de constructie meneer is dinsdag begonnen….

Dat was even passen en meten en echt wel spannend. Want er worden twee draagmuren weggehaald. Maar goed: deze man doet dit elke dag, dus hij zal er wel verstand van hebben. 
Dat idee krijg ik ook echt wel. Dus dat is fijn.

De begane grond is nu dus vol met allemaal tijdelijke steun palen.

Ik kan nu al zien dat dit zoveel ruimte op gaat leveren op de begane grond!

De schilder is aan de wanden begonnen op de eerste verdieping. Daar komt vooral de kleur: Mushroom naar voren van Vestingh. Een mooie zand/grijs/beige kleur die goed combineert met de Pure Black (ook van Vestingh) kleur van de kozijnen. Alle kozijnen en de deur op de eerste verdieping zijn zwart, dus het is echt tof!

Bestel de kleurwaaier van Vestingh hier en je kan alle mooie kleuren van hun goed thuis bekijken!

In de hoek waar onze slaapkamer komt worden  er twee muurtjes Soft Black (van Vestingh) om een soort geborgen hoekje te maken wat net weer even anders is dan de rest van de verdieping, wat dus slaapkamer en woonkamer is.

Deze verdieping begint al goed vorm te krijgen!

Nu de muren hier niet meer groen zijn en de vloer meerdere malen geschuurd is…. Vinden we de vloer eigenlijk wel erg mooi zo. Vooral Mari vindt dit. We wilden de vloer wit gaan verven, met vloer coating van Vestingh. Een prachtig product ook. Maar nu wil Mari dus heel graag de vloer zo houden en behandelen met lak. Nog even over discussiëren en over nadenken….

all pictures: @enstijl


Elke dag gebeurt er iets in het nieuwe huis. Dat is fijn. En ik houd jullie op de hoogte. Ook in vlog vorm. Al gezien?

Liefs, Sanne