Selecteer een pagina

Deel twee van de update van het verbouwen, is hier. Hoe zal ik het zeggen: pieken en dalen? Dat is verbouwen wel een beetje toch?

Ik moet af en toe echt schipperen en het is veel heen en weer rijden van Haarlem Noord naar West en dan vaak met de kinderen of daar iets op verzinnen. Zo is Jip afgelopen week al veel keer gedropt bij mijn ouders (dank je wel pap en mam) en heeft Bo 1 keer daadwerkelijk twee uur (….. “worst mom award goes to….”) in de auto gezeten een spelletje spelend op mijn telefoon terwijl ik overleg had en van alles moest regelen in het nieuwe huis…. Echt zielig, maar het is soms echt niet anders. Dus we moeten een beetje aanpoten allemaal. Als klap op de vuurpijl was Bo zondagnacht super ziek, Jip dinsdagnacht (overgeven ook) en werden Mari en ik (je kon erop wachten….) donderdagavond zo ziek als een hond. Lekkere timing. Nou is hier nooit een goeie timing voor…. Maar dit was wel even extra onhandig. 


Maar goed, alsnog hebben we zaterdagochtend weer overleg gehad en de vloer schuur meneer erin gelaten. Weer de kinderen in de auto met de Ipad. Maar die troffen we keihard huilend terug, omdat ze het toch te lang vonden duren. Nou, dat doen we dus in ieder geval niet meer. 

Maar goed: de vloer op de eerste verdieping is dus geschuurd. Er ligt een visgraatvloer in en iedereen die we vertellen dat we de vloer gaan schuren, verklaart ons voor gek. En dat begrijp ik ook wel een beetje. Maar als je de vloer goed bekijkt, zie je dat de oranje rode gloed die het hout heeft er nooit uit gaat. Ook niet als je de vloer professioneel laat schuren. Dat hebben we namelijk gedaan en ook hij zei: dat krijg je er nooit uit. Het is een tropische houtsoort en die blijft altijd rood. En dat willen we niet natuurlijk. Dus: wordt ie wit. Daar gaan ze van de week mee beginnen, met de speciale vloercoating (wit) van Vestingh.

Wat er nog meer allemaal gebeurd is? De badkamer op de begane grond is leeg gemaakt en gesloopt. De vloeren op de begane grond zijn er dus allemaal uit. Maar nadat we een gesprek met Molitli (die de vloer gaan doen op de begane grond) hebben gehad, blijkt dat de vloer echt nog egaler moet zijn, voor zij aan de slag kunnen. Dus ze zullen er nog met een diamantmachine (schuurmachine) overheen moeten en de vloer her en der moeten aan helen. Dus dat hebben we ze gisteren verteld. Hoop dat dat deze week gebeurd….

Op de tweede verdieping is ook echt veel gebeurd. De muur tussen de overloop en de kamer van Bo is gemaakt en al gestuukt. Er is wat electra verplaatst, zodat iedereen gewoon op zijn of haar eigen kamer het licht aan en uit kan doen.

Het muurtje tussen wat Jip’s kamer wordt (was eerst een kleding kast….) en Bo’s kamer is dichtgemaakt, aan beide kanten en er is een opening gemaakt voor een deur naar Jip’s kamer vanaf de overloop. Dat is geen “gewone deur” formaat…. Maar dat wordt een klein deurtje. Meer plek is er niet…. Maar dit zal vast ook wel werken…. Deze muur moet nog gestuukt worden en dat gebeurt ook morgen of dinsdag.

De schilders hadden eventjes pauze genomen, omdat er door veel mensen van alles door elkaar werd gedaan. Zij kunnen beter dinsdag, als deze klusjesmannen waarschijnlijk weer weg zijn, aan de slag verder.

Het is best een klus: dat aannemer spelen. Dat moet ik toegeven. Zeker als je ziek bent….

Maar goed: tot nu toe gaat het redelijk. Het is allemaal wel gewoon een hele strakke planning, waardoor er best wat stress is.
Gisteravond kon ik ondanks de super moeheid niet slapen omdat mijn hoofd helemaal vol zit met alle plannen en planningen.

Morgen (maandag) gaat de man aan de slag die de twee muren (draagmuren) in de woonkamer/keuken weg gaat halen. Dat is best spannend. Want hij heeft natuurlijk tekeningen en berekeningen gemaakt, maar nu pas kunnen we gaan zien of dat ook echt gaat werken…. Morgen is dus echt een spannende dag. 

Ik houd jullie op de hoogte. Het wordt mooi. Echt…. Denk ik.

Liefs, Sanne