Selecteer een pagina

Nou, we hebben de aannemer vriendelijk verzocht te gaan. We zitten een beetje erdoor heen qua verbouwen. Dat klinkt wat zwaarder dan dat het is. Maar ook weer niet. We hebben er gewoon genoeg van. Het geld is ook helemaal op. Meer dan op. En dus: stoppen we nu. Ik zit er wel een beetje doorheen nu.

We gaan zelf (hopelijk) de komende tijd nog wat klussen doen. Maar de aannemer is gestopt. We gaven al weken aan: afronden, want het geld is op en hij verzekerde ons dat er echt niet nog een heel groot bedrag zou aankomen. Toch kregen we nog even een heeeeele dikke rekening van het weekend. Ik kon wel janken. Af is het zeker niet…. Eigenlijk zijn er in elke ruimte wel onafgewerkte dingen te vinden. Dus dat krijgt nog wel een staartje. Wat een gezeik eigenlijk: dat verbouwen.

Ik wil gewoon mijn huis weer voor mezelf. Mijn privacy terug en gaan genieten van deze zomer op deze mooie plek. En dat gaat toch moeilijker als er de hele dag mannen in en uit lopen, lopen te zagen, overal stuk troep ligt en ik constant struikel over gereedschap. Dus: dat zit er voor nu even op. Het zou goed kunnen dat we hem weer even inschakelen voor wat klussen in het najaar, als we weer wat gespaard hebben. Eerst dit geld gedoe maar eens proberen op te lossen. We hebben altijd betaald, meteen op de dag van de factuur. Nooit een specificatie van werk gehad in al die negen maanden verbouwen…. Het is even echt niet leuk. Maar goed, in een hoekje gaan lopen huilen heeft zo weinig zin he. Dus…. Proberen we een mail op te zetten nu met alles wat er nog niet af is. Niet dat je daar erg vrolijk van wordt, maar dan hebben wij het in ieder geval een beetje in kaart. Voor onszelf en de aannemer. We gaan het zien…. Want werkelijk in elke kamer is wel iets (soms echte grote dingen) niet af…. De afwerking is niet top.

Maar goed, naar word je er dus wel van….

Zo zie je er niks van toch….?

De vloer wordt as we speak afgemaakt door iemand die we hebben gevonden via werkspot. En dan gaan we de komende zomer gewoon zelf wat kleine klusjes doen en sparen…. Haaaaahahahaha. Nou, als je mij kent, weet je dat sparen er niet in zit. Maar wellicht kan Mari een beetje sparen.

Liefs, Sanne