Selecteer een pagina

Nou, alles liep een beetje door elkaar. De aannemer was nog niet klaar met het voorwerk. Dus Molitli kon niet aan de slag. Nu zijn twee van de drie (ik weet het…….. op en top luxe) bijna klaar en kan Molitli halverwege volgende week (als alles droog is) aan de slag.

We hadden dus wat lekkage van de sneeuw. De smeltende sneeuw in de goot was blijkbaar iets te veel en dat kwam door het raam in de toekomstige woonkamer naar binnen…. Altijd leuk dit soort dingen. Maar goed, hoort een beetje bij het verbouwen van een oud pand als dit. Ook op Jip’s nieuwe kamer zag ik wat plekjes in het nieuwe stucwerk. Ik hoorde van heel veel mensen dat ze tijdens en na de sneeuw er last van hadden.

Dit soort dingetjes kom je dan tegen, met verbouwen. Het heeft niet veel zin er slapeloze nachten van te hebben. Maar dat is nou eenmaal niet te plannen. Dus: ik heb er even niet van kunnen slapen. Maar: hop: weer door!

Ik hoop vooral dat de kinderkamers helemaal af zijn als we gaan verhuizen. Dat ze allebei een lekker, veilig en warm plekje hebben dat meteen aanvoelt als thuis. Dat maakt zo’n verhuizing dan, kan ik me zo voorstellen, net wat leuker. Dus ik ga de komende weken me daarop storten.

Hopelijk zijn de muren droog genoeg volgende week een kan Molitli echt beginnen met het af stuken van de badkamers. In de tussentijd kan de aannemer aan nog 1000 andere dingen werken….

Met de kinderbadkamer zijn ze al best een eind!
Jip in haar toekomstige kamer.
De tegeltjes van Household Hardware (die in het couche gedeelte van de kinderbadkamer komen) moeten opnieuw. Ze moeten heel dicht op elkaar geplaatst worden namelijk en dan moeten de voegen er in gewassen worden met een spons.
Onze slaap en badkamer begint echt vorm te krijgen nu. En wordt echt mooi! Er is wat ruwer gestuukt, naar mijn vraag, wat volgens mij heel mooi wordt als ik dat straks ga verven met kalkverf van Vestingh.
Om de kozijnen heen wordt ook nog een stukje extra gestuukt.
Op deze vide komen onze kledingkasten te staan. Die heb ik bij Ikea besteld (RAKKESTAD kasten) en de knopjes ga ik vervangen door messing knopjes.
Dus dit wordt straks ons uitzicht vanuit het bed. Dan zien we de ramen en ons Duravit bad….
Je kan het niet zo goed zien, maar in de trap, onder de trap, wordt een nisje gemaakt. Zo cool!

Nou, als het goed is gaat Mari morgen aan de slag met een spulletje van HG waardoor we het houtwerk in de kinderkamers niet zouden hoeven te schuren. Ben erg benieuwd of dat werkt. Zo ja: dan kan ik zondag met verven aan de slag. Dan ga ik met mooie lak, in dezelfde kleur als de muren, aan het verven.

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs, Sanne