Selecteer een pagina

Van de week kwam al het sanitair van duravit binnen! Yes! In ons huidige huis zat al duravit sanitair en het huis daarvoor hebben we ook gewerkt met duravit (weet je nog het mooie vrijstaande LUV bad….). Dus wij zijn fan van duravit. In het nieuwe huis hebben we natuurlijk (achterlijke luxe) drie badkamers te vullen. De kinderbadkamer, onze badkamer en de badkamer voor in de suite die we gaan verhuren. Dus veel sanitair…. 

Zo staan er nu twee prachtige vrijstaande baden te wachten om geplaatst te worden. En er staan twee wand closets (ook wel toiletten genoemd) klaar. En de stonetto douche steen (twee maal). Daar ben ik enthousiast over joh!

Wil je precies weten wat we besteld hebben? Houd dan mijn blog in de gaten. Daar volgt nog een uitgebreide blogpost over. 

De kranen stromen binnen vanuit china. Die heb ik besteld via aliexpress. We gaan het zien hoe lang die het vol gaan houden. Maar het ziet er nu iig prachtig uit!

Op de zolderverdieping (waar de kinderbadkamer komt en de kinder slaapkamers) zijn alle muren een soort van af en kan daar straks gestuukt gaan worden. Alleen het plafond en de wanden in Bo’s kamer moeten nog stuuk klaar gemaakt worden.

Daar heb ik altijd zo’n zin in! Stuken geeft zoveel resultaat. Wel hoop ik dat de Poolse stukadoor onze instructies een beetje heeft begrepen. We willen graag dat de muren niet al te netjes gestuukt gaan worden. Maar elke stukadoor verklaart ons voor gek. Waarom zou je geen strakke en nette rechte muren willen?! Omdat ze dat in Marrakech ook niet hebben en die sfeer willen we hier heen halen, is dan mijn antwoord. We worden dan vooral erg raar aangekeken. 


Maar goed: hopelijk lukt dat dus wel.


Ik weet niet helemaal wat verder de planning helemaal is en waar ze nu mee verder gaan. Maar er moet nog heeeeel veel gebeuren. Vloerverwarming…. Daar komt dan een cement dekvloer overheen. Hele nieuwe voorzetwanden aan de kant van de gevel. Alle muren moeten dicht en gerepareerd worden. Het dak…. Moet helemaal opnieuw….

Hooooo…. Ik weet het niet hoor. Of dat allemaal gaat lukken. Binnen de periode die we voor ogen hadden en voor het budget wat we voor ogen hadden. Ik durf niet zo goed te rekenen, maar misschien is het toch handig de boel weer even op een rijtje te zetten….

Toen we er dit weekend doorheen liepen zakte de moed me wel een beetje in de schoenen, moet ik zeggen.


Alles ligt momenteel open, omdat ze de riolering helemaal opnieuw doen en elektriciteit aan het leggen. Dus dan denk je: moeten wij hier over drie maanden al wonen? En dan hebben we zelfs ook nog kerst en oud en nieuw tussendoor…. De Poolse klussers hebben vakantie van 18 december tot 3 januari, dus dan gebeurt er weinig tot niks, denk ik. Wel zouden we dan andere dingen kunnen inplannen. Maar ik vraag me af of er dan veel mensen werken tussen kerst en oud en nieuw in de bouw?

Nou, we gaan het zien. Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs, Sanne