Selecteer een pagina

De zoveelste update. Deze week is er hard gewerkt aan de B&B. Ook is de vloer in de hal waar de keuken komt geëgaliseerd. Want daar moet 17 en 18 mei de keuken worden geplaatst. Ook wordt er als een gek aan ons dak gewerkt. Het hele dak moet opnieuw. Dat wisten we. Maar het is wel echt ingrijpend. Voor het budget, maar ook qua verbouwing en overlast enzo. We hebben er natuurlijk voor gekozen eerst de kinderkamers af te maken en al te verven en af te werken. Maar nu komen er aan alle kanten weer schroeven doorheen. Erg balen. Dat wordt een hoop plamuren en weer opnieuw verven als die dak mannen klaar zijn… Overal zijn gaten te zien waardoor je zo naar de buitenlucht kijkt. Velux ramen zijn eruit gehaald en daar zit nu gelukkig wel een soort isolatie folie. Maar toch: dan kom je er maar weer achter dat een huis eigenlijk niet meer is dan wat baksteen en houten planken…. Vreemd. Maar wel grappig ook om te zien.

Wat minder grappig is is dus de overlast. De hele dag onwijze herrie en overal, werkelijk overal, ligt stof. Niet bouwstof, want dat hadden we al, maar gruis. Uit het dak….

Het is wat het is en qua planning kon het ook gewoon niet anders. De vergunning was er nog niet en de planning van de dakdekker liep ondertussen gewoon vol. Dus het was nu of pas na de zomer. Nou, dan liever nu natuurlijk (zo snel mogelijk een geïsoleerd en waterdicht dak!) en dan straks weer wat plekken bijwerken.

Ondertussen ben ik heel hard bezig om van het eerste lokaal een mooie winkel/showroom te maken.

Zo heb ik de binnenkant van deze zwarte kast ook zwart geverfd. Dan komen de producten nog mooier uit en kan ik de kast ook open zetten.

Ook dat wordt niet makkelijker door al het stof….

Ik heb het houtwerk (voor een groot deel) in onze slaap en badkamer geverfd. Daar moet ik nog heel wat doen hoor…. Maar het moet even in stapjes. Ik had gisteren namelijk alweer behoorlijk veel last…. Dus dat moet ik echt een beetje in de gaten houden.

Vandaag wordt ook de houtkachel geïnstalleerd! Joepie! Er ligt genoeg haard hout in de tuin, dus als het goed is hebben we vanavond al een vuurtje. Echt zin in!

Ik hou jullie weer op de hoogte van de vorderingen.

Liefs, Sanne